1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Persoonlijke Lening: Weeg voordelen persoonlijke lening af tegen nadelen

Een Persoonlijke Lening (of een PL) is een lening waarbij de rente en looptijd vooraf wordt vastgesteld. Dit is een relatief veilige lening, waarbij u niet kan worden verrast door plotselinge renteverhogingen. De persoonlijke lening wordt veel gebruikt voor de aanschaf van goederen met een beperkte levensduur. Dat gebeurt ook door ondernemers met een eenmanszaak. U leent een van tevoren afgesproken bedrag en betaalt dat in een vastgelegd aantal maanden terug. De rente staat vast voor de hele looptijd en u betaalt elke maand hetzelfde bedrag (het maandbedrag) aan aflossing en rente.

Kenmerken Persoonlijke lening:
- Vaste rente;
- Vaste looptijd.

Voordelen persoonlijke lening
De voordelen van een persoonlijke lening liggen vooral in het vlak van het “precies weten waar u aan toe bent”. De te betalen maandtermijnen liggen namelijk vast. Aan het einde van het termijn is uw gehele schuld afbetaald zonder extra kosten of rentewisselingen.

Nadelen persoonlijke lening
Natuurlijk kleven er aan een persoonlijke lening ook nadelen. Het is bij een persoonlijke lening vrijwel onmogelijk om binnen dezelfde lening 'bij te lenen'. Wilt u vervroegd aflossen dan wordt dat in de regel beboet omdat de geldverstrekker de rente over de nog resterende looptijd misloopt.
Tot slot is de rente voor een persoonlijke lening vaak hoger dan de rente bij een doorlopend krediet.
Voor wie is een persoonlijke lening geschikt?
Een persoonlijke lening is vooral geschikt voor mensen die graag zekerheid hebben en de aflossing gedurende de hele looptijd op kunnen brengen.

Vergelijk een persoonlijke lening met een doorlopend krediet
De verschillen van een doorlopend krediet en een persoonlijke lening zijn redelijk groot. Er zijn verschillende aandachtspunten waaraan u moet denken alvorens een goede keuze te kunnen maken.

Advies: Neem hier de tijd voor en gebruik de verschillende handige rekentools van de portal Financieel Sterk Ondernemen. U krijgt de beschikking over onder meer een Vergelijkingstool voor het opsporen van de goedkoopste persoonlijke lening, een Vergelijkingstool om twee geschikte persoonlijke leningen met elkaar te kunnen vergelijken. Ook krijgt u veel inhoudelijke informatie over de Persoonlijke lening.

Klik hier om u nu aan te melden als gebruiker van de portal Financieel Sterk Ondernemen.

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel behoort tot onze portal Financieel Sterk Ondernemen. Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe rekentools en adviezen.

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.

CD-ROMS
CD-ROM Grip op Financiele Zaken

SOFTWARE
Software Prognoses en Jaarcijfers
Software MKB Kosten Monitor
Software MKB Omzet Monitor

Vergelijkbare artikelen
laatste kans starters als bank financieringsaanvraag afwijst
welke subsidies zijn er voor ondernemers?
kapitaal voor snelgroeiend bedrijf
zelfstandigenfonds voor zzp ers
financiële hulp bij een snelle groei van uw bedrijf
goede perspectieven en toch geen bankkrediet?
uitdagerskrediet voor u in het verschiet?
uw ondernemingsvorm moet passen bij de optimale financiering
aandachtspunten bij een kredietaanvraag
alle financieringsmogelijkheden op een rij...

Als nieuwe gebruiker van Financieel Sterk Ondernemen ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.