1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Salaris indicatie bepalen, hoe doet u dat?

Welk salaris moet u als werkgever bieden aan uw nieuw medewerker voor een bepaalde functie? Van welke factoren hangt de hoogte van dat salaris af? Welke indicatie is hiervoor te geven?

Salaris Indicatie
Bij het bepalen van het salaris wordt in de regel rekening gehouden met o.a. werkervaring, leeftijd en opleidingsniveau. Het salaris wordt doorgaans vastgesteld in een arbeidsovereenkomst of cao. Dat kan plaatsvinden per tijdseenheid zoals een maand, of niet per tijdseenheid zoals per verkochte of gemaakte eenheden.Berekening salaris indicatie
Bij de berekening van het salaris geldt als indicatie dat een jaar uit 260 werkdagen bestaat, waarvan 22 dagen per maand, 5 dagen per week Als het salaris afhangt van bepaalde gegevens zoals winst, verkochte aantallen of omzet, bent u verplicht als werkgever om deze gegevens voor de werknemer inzichtelijk te maken. Op deze manier kunt u uw nieuwe werknemer een salaris indicatie bieden.

Berekeningsmodules
Om snel tot een algemene berekening te komen van een salaris indicatie, kunt u verschillende berekeningsmodules op internet gebruiken of uw branchevereniging raadplegen. V
aak hebben brancheverenigingen richtlijnen voor een salaris indicatie. Een indicatief salaris wordt berekend voor alle functies binnen de desbetreffende branche. Deze bronnen kunnen u helpen om een salaris indicatie te vormen van de gangbare salarishoogte voor een functie. Marktconjunctuur speelt natuurlijk ook een belangrijke rol in het uiteindelijk vaststellen van een salaris indicatie en een concreet salarisaanbod. 
Meer weten?
Wilt u meer weten over dit onderwerp en gebruik maken van de vele handige tools en documenten op het gebied van HRM? Klik dan hier voor informatie over HRM-Tools voor leidinggevenden.

 

 

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
bepaal de juiste salarisindicatie bij een vacature
salaris indicatie bepalen, hoe doet u dat?
hoogte stagevergoeding: richtlijnen om uw stagevergoeding te bepalen
startsalaris hoger opgeleide afhankelijk van marktvraag
startsalaris jonge hoogopgeleide werknemer
wat zijn gebruikelijke salarissen voor mijn nieuwe werknemers?
over salarisberekening voor uw werknemers: meer vergelijken dan berekening van het salaris
hoogte salaris vaststellen gaat via vergelijken
de hoogte bepalen van het salaris voor uw nieuwe werknemer
dertiende maand of eindejaarsuitkering. waar moet u op letten?


Leidinggevenden hebben meestal ook te maken met begrotingen, jaarcijfers, enzovoort. U ontvangt daarom als nieuwe gebruiker de software “Prognoses en Jaarcijfers” helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-).