1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Kosten rechtsbijstand bij ontslag voor uw werknemer niet aftrekbaar

Als uw werknemer rechtsbijstandskosten maakt bij een ontslagprocedure, kunnen deze kosten niet worden afgetrokken van zijn of haar inkomstenbelasting. Dit heeft de Hoge Raad beslist. De kosten kunnen wel belastingvrij worden vergoed door u als werkgever. U dient dan uiteraard wel bereid te zijn deze rechtsbijstandskosten te vergoeden.

Er bestaat dan dus een ongelijke behandeling tussen werknemers die deze kosten wel vergoed krijgen en werknemers bij wie dit niet zo is. Volgens de Hoge Raad is dit echter geen ongerechtvaardigde ongelijke behandeling. De situatie is niet in strijd met het gelijkheidsbeginsel, omdat er een objectieve en redelijke rechtvaardiging voor bestaat.
De wetgever heeft binnen de ruime grenzen van haar bevoegdheid in redelijkheid tot dit besluit kunnen komen.Omdat uw werknemer deze kosten dus niet in zijn aangifte inkomstenbelasting kan aftrekken, zal hij hier rekening mee moeten houden bij de onderhandelingen over een eventuele ontslagvergoeding. Voor u als werkgever belangrijk om te weten.


Wilt u fiscaal bijblijven en optimaal profiteren van de vele fiscale regelingen? 

Meld u dan aan als gebruik van de portal Fiscaal Optimaal Ondernemen.

Deze portal Fiscaal Optimaal Ondernemen (FOO) is hét digitale naslagwerk (incl. Fiscale Tools) voor boekhouders, accountants, adviseurs en ondernemers.
 

Wilt u ook dagelijks gebruik maken van de inhoud van deze fiscale portal?
 
Rekentools, bijvoorbeeld voor BTW-correctie op zakenauto, Afschrijvingsberekeningen, Verliesverrekening, Desinvesteringsbijtellingen
 
Checklists, bijvoorbeeld voor Deelnemingsvrijstellingen, Vermogensplanning, Erf- en Schenkbelasting en Uitstel van Belasting betalen
 
Actuele info en naslagwerken, bijvoorbeeld op het gebied van Bedrijfsoverdracht, Pensioen, het inhuren van ZZP' ers en de wet DBA (modelcontracten)


Meld u dan vandaag nog aan als gebruiker!

Als gratis welkomstgeschenk ontvangt u geheel gratis de software Prognoses en Jaarcijfers (Ontwikkeld i.s.m. BDO Accountants, winkelaarde EURO 79,0 excl. BTW).
 
 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
kosten rechtsbijstand bij ontslag voor uw werknemer niet aftrekbaar
bedrijfskosten: welke bedrijfskosten zijn fiscaal aftrekbaar?
kosten praktijkruimte opvoeren als bedrijfskosten?
de meewerkaftrek: geen beloning maar aftrek voor uw partner
kostenmaatschap: samenwerken via kostenmaatschap kent zowel voordelen als nadelen
afschrijving - wat moet u weten over afschrijving

Orders en Opdrachten binnenhalenCommerciële Tools voor meer Omzet (Zowel Off line als Online)

Helpt u dagelijks met Verkooptools, Verkoopmodellen, Checklists en Stappenplannen op het gebied van Marketing & Sales. Lees meer > ...