1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Het volgen van een FinanciŽle cursus

Heeft u als manager het idee dat uw financiële inzicht niet toereikend is om op een verantwoorde manier beleid te kunnen voeren? Heeft u zelf een onderneming en zou u meer financieel inzicht willen krijgen in het financieel reilen en zeilen uw eigen bedrijf? Door het volgen van een financiële cursus kunt u uw doel bereiken. Hierna volgt een aantal adviezen voor het volgen van een financiële cursus.

Advies1
Zorg voor voldoende financieel inzicht

Of u nu zelfstandig ondernemer bent of manager op een bepaald niveau. Het is altijd noodzakelijk dat u over enig financieel inzicht beschikt met betrekking tot de bedrijfsvoering. U kunt wel staren naar uw jaarrekening tijdens het gesprek met uw accountant. Heeft u geen verstand van financiële zaken en weet u niet waarnaar u moet kijken, dan zal het niet makkelijk zijn om de betekenis van uw jaarcijfers te begrijpen.

 Advies 2
Baseer uw bedrijfsbeslissingen mede op de financiële gevolgen

Na het volgen van een financiële cursus bent u in staat om de cijfers van uw bedrijf te begrijpen en deze te benutten om daarop afgestemd beleid te gaan voeren. Bovendien zult u in staat zijn om uw accountant en controller te kunnen begrijpen als zij financiële zaken met u bespreken. Ook is het volgen van een financiële cursus van belang voor het doen van eventuele investeringen in uw bedrijf. U bent namelijk na het volgen van een financiële cursus prima in staat om op een verantwoorde wijze beslissingen te nemen die financiële gevolgen hebben.

Advies 3
Ga actief aan de gang met financiële cijfers

Tijdens het volgen van een financiële cursus werken veel trainers met op de praktijk gericht cijfermateriaal. Aan de hand van fictieve jaarstukken komen diverse onderwerpen aan bod. Door het maken van analyses en oefeningen brengt u het geleerde meteen in de praktijk. Tijdens de uitvoering van de financiële cursus is er voldoende ruimte voor het voeren van discussies en uiteraard voor het stellen van vragen.
Advies 4
Houd uw financiële kennis geregeld bij

Na het volgen van een financiële cursus kunt u kiezen voor het volgen van een vervolg op uw financiële cursus. Een dergelijke vervolgcursus gaat dieper op de zaken in waarbij ook meer gespecialiseerde onderdelen van een financiële cursus aan de orde komen, zoals calculatie, begroten en financieren aan de orde komen.

Advies 5
Profiteer van de inbreng van uw medecursisten

Het volgen van een financiële cursus doet u meestal op locatie met medecursisten. Dit heeft als voordeel dat u tijdens de financiële cursus onderling ervaringen kunt uitwisselen en rechtstreeks contact heeft met de cursusleider.

Advies 6
Heeft u weinig tijd, overweeg dan andere vormen van een financiële cursus

Heeft u te weinig tijd om een dag op locatie een financiële cursus te volgen, overweeg dan het volgen van een financiële cursus op een locatie en tijdstip die u het best uitkomen. Dat kan zijn het volgen van een financiële cursus bij u thuis via internet (e-learning) of het volgen van een financiële cursus via een privé docent. Daarbij kan dan gebruik gemaakt worden van de financiële gegevens van uw eigen bedrijf.

 Prognoses en jaarcijfers

Direct aan de slag?
Bent u geen financieel deskundige maar wilt u toch beschikken over voldoende financiële kennis en financiële tools om zelf uw jaarcijfers te analyseren en prognoses te maken? Bestel dan de Software Prognoses en Jaarcijfers. Deze software is ontwikkeld in samenwerking met accountantskantoor Deloitte. U kunt na betaling via iDEAL of Creditcard direct gebruik maken van deze rekenmodellen. De voor installatie benodigde codes ontvangt u per e-mail. 

 

Zoekt u een ervaren jurist voor een goed advies?
Op zoek naar een ervaren jurist om u te adviseren en begeleiden op het gebied van Ondernemingsrecht of Arbeidsrecht?

Bel naar mr. drs. J.B. Mulder van Groenendaal Juridische Advisering B.V. te Hilversum (T. 06 55331513) of kijk op www.groenendaal.nu

 

Behoefte aan Financiële Informatie, Rekenmodellen, Adviezen en Checklists? 

Meld u dan aan voor de portal Financieel Sterk Ondernemen (FSO)

Speciaal ontwikkeld voor ondernemers, accountants, boekhouders en adviseurs.

Bijvoorbeeld Rekentools om Goodwill te berekenen, Prognoses te maken en Financiële Analyses. 

Maar ook Adviezen en Tips over Financieringsvormen, Financieringsrisico's en Financieel Beheer 


Meld u zich daarom vandaag nog aan voor de portal Financieel Sterk Ondernemen.

Nieuwe gebruikers voor een jaar ontvangen als welkomstgeschenk geheel gratis de
 Software Prognoses en Jaarcijfers (t.w.v. € 79,- excl. BTW, ontwikkeld in samenwerking met accountantskantoor BDO).

Klik hier om u direct aan te melden als gebruiker.

Klik hier voor meer informatie.

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel behoort tot onze portal Financieel Sterk Ondernemen. Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe rekentools en adviezen.

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.

CD-ROMS
CD-ROM Grip op Financiele Zaken

SOFTWARE
Software Prognoses en Jaarcijfers
Software MKB Kosten Monitor
Software MKB Omzet Monitor

Vergelijkbare artikelen
maatregelen voor het beter beheersen van uw inkomende en uitgaande geldstromen
het volgen van een financiŽle cursus
financieel grip op mijn bedrijf, hoe doe ik dat?
zo doet u aan voorraadbeheer
hoe verbetert u uw cashflow
financieel management: besteed er dagelijks aandacht aan!
bezit uw bedrijf aandelen? let op de financiŽle gevolgen
cashflow of kasstroomoverzicht: hoe ziet de cashflow eruit voor mijn bedrijf?
overtuig uw medeaandeelhouders met een goed plan
vijf adviezen voor een financieel gezond bedrijf

Als nieuwe gebruiker van Financieel Sterk Ondernemen ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde Ä 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.