1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Kostenvergoeding verstrekken aan uw personeel?

U kunt als werkgevers onbelaste vergoedingen aan de werknemers geven. Bijvoorbeeld kerstpakketten of een fiets. Dit kan via de zogenoemde Werkkostenregeling die u vanaf 1 januari 2015 verplicht moet toepassen.
 
Vrije ruimte en kostenvergoeding
U mag alleen onbelast vergoedingen geven als het totaalbedrag onder 1,2% van uw loonkosten blijft. Dit is de zogenoemde vrije ruimte. Komt het bedrag van de vergoedingen boven die grens dan moet u over dat extra bedrag 80% belasting betalen. U mag alleen onbelast vergoedingen geven als het totaalbedrag onder 1,2% van uw loonkosten blijft. Dit is de vrije ruimte. Er gelden geen voorwaarden voor de bestedingen uit de vrije ruimte. Komt het bedrag van de vergoedingen boven die grens? Dan moet u over dat extra bedrag 80% belasting betalen.

Gerichte vrijstellingen en nihilwaarderingen
Daarnaast zijn er  gerichte vrijstellingen in de werkkostenregeling voor een aantal vergoedingen. Deze gaan, onder voorwaarden, niet ten koste van uw vrije ruimte.
 
Naast de vrijstellingen is er ook een aantal nihilwaarderingen in de werkkostenregeling opgenomen. Door de nihilwaarderingen gaan een aantal voorzieningen niet ten koste van de vrije ruimte. Het gaat hier om de voorzieningen die u op de werkplek ter beschikking stelt.
 
Noodzakelijkheidscriterium
Voor specifieke producten, zoals gereedschappen, computers, mobiele communicatiemiddelen en dergelijke apparatuur geldt het zogenoemde (beperkte) noodzakelijkheidscriterium. Deze goederen kunt u belastingvrij verstrekken als u deze nodig vindt voor het werk. Het privégebruik is dan niet meer van belang.
 
Werkkostenregeling vanaf 2015
Tot 1 januari 2015 kon u jaarlijks kiezen tussen de werkkostenregeling en de oude regeling van vrije vergoedingen en verstrekkingen. Dat kan nu niet meer. Per 1 januari 2015 is de werkkostenregeling (WKR) verplicht. De oude regeling voor vergoedingen en verstrekkingen is vervallen. De werkkostenregeling maakt de loonbelasting een stuk eenvoudiger.

Wilt u meer weten over de fiscale aspecten van een kostenvergoeding aan uw personeel en de Werkkostenregeling? Meld u dan aan als gebruiker van de portal Fiscaal Optimaal Ondernemen (FOO).


Adviesportal Fiscaal Optimaal Ondernemen

Bent u ondernemer of accountant, boekhouder of adviseur en wilt u beschikken over een fiscale portal voor al uw vragen?

Meld u zich dan aan voor de portal Fiscaal Optimaal Ondernemen (FOO). Ontwikkeld speciaal voor u! Met vele Fiscale Tools. Modellen, Voorbeelden, Adviezen en tips.  Die u 24 uur per dag kunt raadplegen!

Nieuwe gebruikers voor een jaar ontvangen geheel gratis de 
Software Prognoses en Jaarcijfers (ontwikkeld in samenwerking met accountantskantoor BDO).

Klik hier  om u direct aan te melden als gebruiker.

Klik hier  voor meer informatie.

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
winstvrijstelling voor ib-ondernemers
hoe maakt u als ondernemer gebruik van de fiscale oudedagsreserve (for)?
extra investeringsaftrek voor het mkb
voorwaarden voor vergoeding reiskosten per openbaar vervoer
achterwaartse verliesverrekening: drie jaar verliesverrekening mogelijk
correcte urenregistratie noodzakelijk voor zelfstandigenaftrek
als erfgenaam bedrijf voortzetten? maak gebruik van fiscale faciliteiten
investeringsaftrek - welke investeringsaftrek mogelijk?
kostenvergoeding verstrekken aan uw personeel?
margeregeling - wanneer gebruikt u de margeregeling?

Orders en Opdrachten binnenhalenCommerciële Tools voor meer Omzet (Zowel Off line als Online)

Helpt u dagelijks met Verkooptools, Verkoopmodellen, Checklists en Stappenplannen op het gebied van Marketing & Sales. Lees meer > ...