1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Margeregeling - Wanneer gebruikt u de Margeregeling?

Bent u handelaar in zogenoemde margegoederen dan mag u de margeregeling toepassen. U berekent de btw dan niet over uw omzet, maar over de winst marge. Dat is het verschil tussen verkoopprijs en inkoopprijs.

Positieve en negatieve winstmarge
Verkoopt u met winst, dan is uw winstmarge positief en moet u hierover btw betalen. Verkoopt u met verlies, dan hebt u een negatieve winstmarge. Over een negatieve winstmarge hoeft u geen btw te betalen, maar u krijgt geen btw terug.

Margeregeling en margegoederen
Margegoederen zijn gebruikte goederen die u hebt ingekocht zonder btw. Onder bepaalde voorwaarden zijn ook als margegoederen aan te merken kunst, antiek en verzamelvoorwerpen die u met btw koopt of invoert. Kijk op de website van de belastingdienst voor meer informatie.

Margeregeling en gebruikte goederen
Gebruikte goederen zijn alle goederen die uw klant, al dan niet na reparatie, opnieuw kan gebruiken. Goederen die u van een particulier koopt, zijn altijd gebruikte goederen, ook al zijn ze nog nooit gebruikt.
 
Margeregeling niet altijd toepassen
Verkoopt u nagenoeg nieuwe vervoermiddelen aan een afnemer in een andere EU-lidstaat dan mag u de margeregeling niet toepassen. Datzelfde geldt voor de verkoop van edele metalen, edelstenen of margegoederen die u zelf hebt gebruikt. Ook dan mag u niet altijd de margeregeling toepassen. U kunt er overigens altijd ook zelf voor kiezen om de margeregeling niet toe te passen. 

Wilt u meer weten over de Margeregeling of over andere fiscale onderwerpen? Meld u dan aan voor de portal Fiscaal Optimaal Ondernemen FOO).

 

Wilt u fiscaal bijblijven en optimaal profiteren van de vele fiscale regelingen? 


Meld u dan aan als gebruiker van de portal Fiscaal Optimaal Ondernemen.


Deze portal Fiscaal Optimaal Ondernemen (FOO) is hét digitale naslagwerk (incl. Fiscale Tools) voor boekhouders, accountants, adviseurs en ondernemers.
 

Wilt u ook dagelijks gebruik maken van de inhoud van deze fiscale portal?
 
Rekentools, bijvoorbeeld voor BTW-correctie op zakenauto, Afschrijvingsberekeningen, Verliesverrekening, Desinvesteringsbijtellingen
 
Checklists, bijvoorbeeld voor Deelnemingsvrijstellingen, Vermogensplanning, Erf- en Schenkbelasting en Uitstel van Belasting betalen
 
Actuele info en naslagwerken, bijvoorbeeld op het gebied van Bedrijfsoverdracht, Pensioen, het inhuren van ZZP' ers en de wet DBA (modelcontracten)


Meld u dan vandaag nog aan als gebruiker!

Als gratis welkomstgeschenk ontvangt u geheel gratis de software Prognoses en Jaarcijfers (Ontwikkeld i.s.m. BDO Accountants, winkelaarde EURO 79,0 excl. BTW).
 
 

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
winstvrijstelling voor ib-ondernemers
hoe maakt u als ondernemer gebruik van de fiscale oudedagsreserve (for)?
extra investeringsaftrek voor het mkb
voorwaarden voor vergoeding reiskosten per openbaar vervoer
achterwaartse verliesverrekening: drie jaar verliesverrekening mogelijk
correcte urenregistratie noodzakelijk voor zelfstandigenaftrek
als erfgenaam bedrijf voortzetten? maak gebruik van fiscale faciliteiten
investeringsaftrek - welke investeringsaftrek mogelijk?
kostenvergoeding verstrekken aan uw personeel?
margeregeling - wanneer gebruikt u de margeregeling?

Orders en Opdrachten binnenhalenCommerciële Tools voor meer Omzet (Zowel Off line als Online)

Helpt u dagelijks met Verkooptools, Verkoopmodellen, Checklists en Stappenplannen op het gebied van Marketing & Sales. Lees meer > ...