1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Wel of niet ontslaan voor 1 juli 2015?

Per 1 juli van dit jaar gaat het ontslagrecht op de schop. Er gelden dan nieuwe ontslagregels volgens de Wet werk en zekerheid. Want het ontslag moet eenvoudiger en goedkoper. Dat betekent zowel voor werkgevers als werknemers de nodige veranderingen. 
 
Nu ontslaan of nog even wachten?
Bent u werkgever dan vraagt u zich wellicht af wat voor u het meest gunstig is. Nog ontslaan of nog even wachten tot na 1 juli. Bedenk dat  de vergoeding voor het ontslag – de zogenoemde transitievergoeding – na 1 juli 2015 lager uitvalt. Na die datum is echter een zorgvuldig opgebouwd ontslagdossier van groot belang.

Dat betekent voor ontslagen werknemers dat ze nu nog aanspraak kunnen maken op een relatief royale ontslagvergoeding. Na 1 juli 2015 is deze ontslagvergoeding gebonden aan een maximum (€ 75.000 of een jaarsalaris bij een inkomen hoger dan € 75.000). Werkgevers kunnen dus besparen op ontslagkosten door nog even te wachten. Maar ontslaan wordt na 1 juli wel lastiger. Een werkgever heeft dan een goede ontslagreden nodig en daarmee dus ook een stevig ontslagdossier. Wilt u snel van uw werknemer af en is het ontslagdossier niet echt stevig, dan is een ontslag onder de oude ontslagwetgeving wellicht beter.
 
HRM-Tools voor Leidinggevenden
Wilt u de beschikking krijgen over een tool om zelf arbeidscontracten op maat te maken, vele briefmodellen (Bijvoorbeeld Tekst Ontslagbrief) en Stappenplannen op het gebied van HRM, meld u dan aan als gebruiker van de portal HRM-Tools voor Leidinggevenden.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden
 
Klik hier om u direct als gebruiker aan te melden

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
voorbeeldbrief ontslag op staande voet nuttig bij direct ontslag
ontslagvergoeding werknemer: wanneer wel ontslagvergoeding en wanneer niet?
beëindiging arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden vraagt nodige aandacht
einde arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden
ontslag op staande voet? ga weloverwogen over op ontslag op staande voet
over ontslag en vergoeding: wanneer wel ontslag vergoeding en wanneer niet?
arbeidsovereenkomst altijd schriftelijk opzeggen
proeftijd en ontslag: uitkijken bij ontslag binnen proeftijd
ontslagvergoeding: zowel werknemers als werkgevers kunnen ontslagvergoeding eisen
ontslag: wanneer is ontslag mogelijk en wanneer niet?


Leidinggevenden hebben meestal ook te maken met begrotingen, jaarcijfers, enzovoort. U ontvangt daarom als nieuwe gebruiker de software “Prognoses en Jaarcijfers” helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-).