1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

BV oprichten voor eenmalige hoge bate?

Het is mogelijk om een BV op te richten voor een hoge eenmalige bate. Dat is voor u aan de orde als u een hoge eenmalige bate heeft en wilt u daarover de belastingheffing beperken en eventueel uitstellen. Denk daarbij aan het oprichten van een bv. Eventueel met terugwerkende kracht naar begin van dit jaar.
 
Een bv oprichten is dus ook mogelijk om belasting te besparen. Bedenk dan wel dat het moet gaan om een relatief hoog bedrag dat u fiscaal wilt afschermen. Anders weegt het fiscale voordeel niet op tegen de kosten van het oprichten van een BV.
Ook als u dit jaar uw hoge eenmalige bate heeft ontvangen, kunt u nog met terugwerkende kracht uw onderneming omzetten in een bv. De rechter heeft bepaald dat een eenmalige bate geen incidenteel fiscaal voordeel is dat zo´n omzetting in de weg zou staan.
 
Het omzetten van uw onderneming omzetten in een bv kan met terugwerkende kracht naar 1 januari 2015. Door het opstellen van een intentieverklaring die vóór 1 oktober 2015 bij de Belastingdienst moet worden geregistreerd.


Wilt u fiscaal bijblijven en optimaal profiteren van de vele fiscale regelingen? 


Meld u dan aan als gebruik van de portal Fiscaal Optimaal Ondernemen.


Deze portal Fiscaal Optimaal Ondernemen (FOO) is hét digitale naslagwerk (incl. Fiscale Tools) voor boekhouders, accountants, adviseurs en ondernemers.
 

Wilt u ook dagelijks gebruik maken van de inhoud van deze fiscale portal?
 
Rekentools, bijvoorbeeld voor BTW-correctie op zakenauto, Afschrijvingsberekeningen, Verliesverrekening, Desinvesteringsbijtellingen
 
Checklists, bijvoorbeeld voor Deelnemingsvrijstellingen, Vermogensplanning, Erf- en Schenkbelasting en Uitstel van Belasting betalen
 
Actuele info en naslagwerken, bijvoorbeeld op het gebied van Bedrijfsoverdracht, Pensioen, het inhuren van ZZP' ers en de wet DBA (modelcontracten)


Meld u dan vandaag nog aan als gebruiker!

Als gratis welkomstgeschenk ontvangt u geheel gratis de software Prognoses en Jaarcijfers (Ontwikkeld i.s.m. BDO Accountants, winkelaarde EURO 79,0 excl. BTW).
 

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
dga en eigen bv: kijk uit met schulden van u als dga richting uw bv!
salaris directeur van bv- is uw salaris hoog genoeg?
bv oprichten voor eenmalige hoge bate?
bv oprichten bij eenmalige grote bate: wanneer voor u gunstig?

Orders en Opdrachten binnenhalenCommerciële Tools voor meer Omzet (Zowel Off line als Online)

Helpt u dagelijks met Verkooptools, Verkoopmodellen, Checklists en Stappenplannen op het gebied van Marketing & Sales. Lees meer > ...