1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Hoe zit het met Uitzendkrachten en Payrol medewerkers?

Hoe zit het met Uitzendkrachten en Payrol medewerkers? Wat is het verschil en wanneer zet je als werkgever welk soort medewerker in?

Uitzendkracht
Als een werknemer via een uitzendbureau voor een werkgever werkt dan is hij in dienst van het uitzendbureau. Zo’n werknemer heet ook wel uitzendkracht. De uitzendkracht sluit met het uitzendbureau een uitzendovereenkomst af. Dit is een arbeidscontract.

Wettelijke bescherming uitzendkracht
Ook een uitzendkracht is door de wet beschermd. Bovendien heeft de uitzendkracht recht op loon als hij wordt opgeroepen en toch niet hoeft te werken of als er wel werk is maar hij niet wordt opgeroepen. Dit recht begint als de uitzendkracht langer dan 26 weken voor het uitzendbureau werkt. In een cao kan zijn geregeld dat deze rechten pas later ingaan.
{banners}
Payrollmedewerkers 
Payrollmedewerkers zijn op papier in dienst bij een payrollbedrijf. Ze werken bij een andere werkgever (de opdrachtgever). Als de opdrachtgever niet meer verder wil met de payrollmedewerker dan blijft de medewerker in dienst van het payrollbedrijf. Het payrollbedrijf kan een medewerker alleen ontslaan als er sprake is van een redelijke grond voor ontslag. Of hiervan sprake is zal worden beoordeeld aan de hand van de omstandigheden bij de opdrachtgever voor wie de werknemer werkt. Daarmee heeft de payrollmedewerker dezelfde rechten als de werknemers die rechtstreeks in dienst zijn van de opdrachtgever.

Wilt u meer weten over uitzendkrachten en payrollmedewerkers? Wilt u gebruik maken van de vele handige HRM-Tools? Meld u dan vandaag nog aan als gebruiker van de portal HRM-Tools voor leidinggevenden.
 

Adviesportal HRM-Tools voor Leidinggevenden

Bent u leidinggevende of adviseur van ondernemers met personeel en wilt u beschikken over vele Rekenmodellen, Tekstmodellen en andere handige hulpmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld voor u als leidinggevende?

Meld u zich dan aan voor de portal HRM-Tools voor Leidinggevenden. U kunt de HRM-Tools dan 24 uur per dag raadplegen!

Nieuwe gebruikers voor een jaar ontvangen geheel gratis de 
Software Prognoses en Jaarcijfers (t.w.v. € 79,- excl. BTW, ontwikkeld in samenwerking met accountantskantoor BDO).

Klik hier  om u direct aan te melden als gebruiker.

Klik hier  voor meer informatie.

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
hoe maakt u een goede functieomschrijving bij een vacature?
zo maakt u een goede vacaturetekst
let op wettelijke regels bij het opstellen van uw vacaturetekst
personeel aannemen begint bij een goede arbeidsovereenkomst
houd rekening met een liegende sollicitant
hoe herkent u een namaakdiploma?
personeel nodig bij (door)groei van uw bedrijf?
beginsalaris bepalen: aanvangsalaris een kwestie van afwegen en vergelijken
salarisvragen die u kunt stellen als werkgever bij sollicitaties
stappenplan personeel aannemen


Leidinggevenden hebben meestal ook te maken met begrotingen, jaarcijfers, enzovoort. U ontvangt daarom als nieuwe gebruiker de software “Prognoses en Jaarcijfers” helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-).