1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Escrow-overeenkomst de oplossing voor uw ICT-risicos

Juridisch - Artikelen
Stel u heeft in uw bedrijf bepaalde software draaien die voor uw bedrijf van levensbelang is. Bijvoorbeeld software die uw bedrijfsprocessen reguleert. Welke risico's loopt uw bedrijf in zo'n geval en wat is de oplossing?

Mogelijke risico's voor uw bedrijf
Het is niet ondenkbaar dat uw softwareleverancier failliet gaat of ophoudt te bestaan. Als dat gebeurt, betekent dat voor uw bedrijf een grote ramp, Want uw softwareleverancier is dan niet meer in staat het noodzakelijke onderhoud aan uw software te verrichten of storingen te verhelpen. En nog erger: bij een faillissement is het niet ondenkbaar dat uw bedrijf van het ene moment op het andere niet meer mag gebruiken. Het is zelfs maar de vraag of uw eigen gegevens in zo’n geval nog toegankelijk zijn. 

De oplossing: een Escrow-overeenkomst
De oplossing voor bovenstaand probleem is het afsluiten van een zogenoemde escrow-overeenkomst. Met een escrow-overeenkomst wordt de continuïteit van de automatisering binnen uw bedrijf of organisatie gewaarborgd.

Wat betekent de term Escrow?
De engelse term escrow betekent zoiets als borging of onderpand. Dit houdt praktisch gezien voor uw bedrijf in dat u met de escrow-overeenkomst zekerheid krijgt over de continuïteit van de software bij het wegvallen van uw softwareleverancier. Met een escrow-overeenkomst worden de broncodes van uw software en alle bijbehorende technische documentatie op een veilige plekk opgeslagen. Dat is meestal in de kluis van een IT-notaris. Alvorens deze informatie wordt opgeborgen, wordt eerst gecontroleerd of deze informatie wel volledig is en bruikbaar. Want u wilt zeker weten dat u met de opgeborgen broncodes en documentatie verder kunt met uw bedrijf als uw softwareleverancier wegvalt.

Neem contact op met een IT-jurist
Heeft u behoefte aan een IT-jurist om voor uw bedrijf een escrow-overeenkomst af te sluiten? Wilt u een IT-jurist inhuren voor advisering en begeleiding van de juridische kanten van de software in uw bedrijf? Of bent u software-leverancier en wilt u samenwerken met een IT-jurist?

Ik spreek de taal van de ICT 'er en ik werk tegen een alleszins redelijk uurtarief. 

Mijn goed bereikbare kantoor staat in het centrum van Hilversum.

Bel me vandaag nog voor het maken van een afspraak: mr. drs. Johan Mulder, Hilversum. GSM 06 55331513

Kijk voor meer informatie op www.groenendaal.nu
 
 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
escrow-overeenkomst de oplossing voor uw ict-risicos
wet bescherming persoonsgegevens en de bewerkingsovereenkomst
datalek? let op uw wettelijke meldplicht datalekken
bedrijven kunnen hun privacy-voorwaarden vastleggen

Orders en Opdrachten binnenhalenCommerciŽle Tools voor meer Omzet (Zowel Off line als Online)

Helpt u dagelijks met Verkooptools, Verkoopmodellen, Checklists en Stappenplannen op het gebied van Marketing & Sales. Lees meer > ...