1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

ZZP-Modelcontract als opvolger van de VAR

Per 1 mei 2016 stopt de VAR en moet u als opdrachtgever en freelancer gaan werken met een eigen contract of met een ZZP-modelcontracten. Dat geeft u min of meer vooraf al zekerheid over de gevolgen voor de loonheffing. Uw eigen contract of een modelcontract moet vooraf goedgekeurd te worden door de Belastingdienst.
 
Vanaf 1 mei van dit jaar wordt schijnzelfstandigheid zowel voor de opdrachtnemer als de opdrachtgever minder gemakkelijk te realiseren. De verantwoordelijkheid ligt vanaf 1 mei bij beide partijen. Bij de VAR lag en ligt de verantwoordelijkheid voor mogelijke naheffingen uitsluitend bij de ZZP’er. Daar komt dus een einde aan omdat beide partijen per 1 mei aansprakelijk zijn te stellen als de Belastingdienst achteraf toch een loondienstverband constateert.
 
Kijk alvast eens op de website van de Belastingdienst waar inmiddels goedgekeurde modelovereenkomsten zijn geplaatsts. Eenmaal geplaatste voorbeeldcontracten zullen waar mogelijk door de Belastingdienst worden verbeterd en aangevuld. De Belastingdienst onderscheidt algemene modelovereenkomsten en voorbeeldovereenkomsten voor branches en beroepsgroepen. 
 
Zelf aan de slag?
U kunt als ZZP'er en als opdrachtgever de beschikbare modelcontracten downloaden, invullen en (her)gebruiken. Of een eigen nieuwe of al enige tijd gebruikte overeenkomst voorleggen aan de fiscus. De praktijk wijst uit dat veel opdrachtgevers en freelancers nog niet zo goed raad weten met de nieuwe situatie en dat juridische hulp welkom is.

Bent u een opdrachtgever of een freelancer en wilt u het opstellen van een contract graag overlaten aan een jurist van een juridische adviesbureau? Meld u dan aan bij Groenendaal Juridisch Advies B.V.

Wij maken een ZZP- contract voor u!

Klik hier om u aan te melden.

Vul uw gegevens in op het invulformulier waarna contact met u wordt opgenomen. U ontvangt van Groenendaal tegen een zeer redelijke vergoeding een goed contract, inclusief advisering met betrekking tot uw situatie en beantwoording van uw vragen.
 
 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
bijtelling leaseauto voor uw werknemer
kilometerregistratie en fiscale bijtelling: leg de juiste gegevens vast in uw kilometerregistratie
fiscale bijtelling auto bij gebruik tijdelijke auto
loonadministratie: verschillende belangrijke wijzigingen voor uw loonadministratie
extra aandacht voor loonadministratie werknemers
inlenen personeel: let op uw inlenersaansprakelijkheid bij inlenen personeel
ketenaansprakelijkheid - wie is aansprakelijk bij ketenaansprakelijkheid?
loonheffing - belangrijke punten tav loonheffing
zzp-modelcontract als opvolger van de var
onkostenspeficicatie moet op de loonstrook

Orders en Opdrachten binnenhalenCommerciŽle Tools voor meer Omzet (Zowel Off line als Online)

Helpt u dagelijks met Verkooptools, Verkoopmodellen, Checklists en Stappenplannen op het gebied van Marketing & Sales. Lees meer > ...