1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Financi�le begroting maken zonder missers

Zonder een goed onderbouwde financiële begroting loopt u grote kans dat de bank uw financieringsaanvraag afwijst. Wat kan er fout gaan bij het maken van een financiële begroting? En wat moet u dus doen om uw financiële begroting zo solide mogelijk te maken voor een succesvolle kredietaanvraag?

Misser 1
Bij het maken van een financiële begroting kunt u de omzetgroei niet onderbouwen

Het maken van een financiële begroting gaat niet via het zogenoemde “natte vingerwerk”. Hoeveel orders, projecten, abonnementen verwacht u volgend jaar? Zet dit op een rij en bereken op deze wijze uw financiële begroting vanuit reële onderdelen.

Misser 2
U heeft bij het maken van een financiële begroting alles in uw hoofd maar niet op papier

Wellicht kunt u voor uzelf nog wel een financiële begroting in uw hoofd maken. Uw bank heeft echter niets aan een dergelijke financiële begroting. Ook al kost het u de nodige moeite en tijd, presenteer alles schriftelijk

Misser 3
U hanteert bij het maken van een financiële begroting een kortere debiteurentermijn dan binnen uw bedrijf gebruikelijk is.

Stel bij het maken van uw financiële begroting uw debiteurentermijn op de gemiddelde termijn in uw branche. Is dit bijvoorbeeld 60 dagen, terwijl u in uw prognose uitgaat van een termijn van 30 dagen, dan rekent u zich rijk. Een dergelijke financiële begroting overtuigt uw bank waarschijnlijk niet.


Misser 4
U bent bij het maken van uw financiële begroting vergeten de BTW in uw liquiditeitsbegroting op te nemen.

Houdt u bij het maken van een financiële begroting geen rekening met de BTW terwijl u grote bedragen omzet, dan kunt u in de problemen komen met uw liquiditeit. Daarom zal een bank een financiële begroting met een dergelijke misser extra kritisch beoordelen.

Misser 5
U geeft in uw financiële begroting een te rooskleurige voorstelling van de stand van zaken.

Stelt u bij het maken van uw financiële begroting uw zaken te gunstig voor dan houdt u uzelf voor de gek. Komt u op basis van een dergelijke financiële begroting vroeg of laat in betalingsproblemen dan bent u slecht af. Maak daarom uw financiële begroting altijd op basis van reële cijfers.

Misser 6
U maakt bij het samenstellen van een financiële prognose een té voorzichtige inschatting

Het opstellen van een té voorzichtige inschatting van uw financiële begroting is ook niet goed. Bij een té voorzichtige financiële begroting loopt u de kans binnen afzienbare tijd weer bij de bank moet aankloppen voor aanvullende financiering. Dit komt uw imago als ondernemer niet ten goede.

 

Nieuw: Portal FinancieelKlaar!

Handige financiële tools
voor ondernemers en adviseurs.

Met Checklists, Stappenplannen, Rekenmodellen en Voorbeeldmodellen. 


Op het gebied van onder meer begroten, balans en jaarrekening, investeren, financiering, kostenberekening, lenen en schenken en subsidies.  

Wekelijks komen er nieuwe financiële tools bij.

Ga direct kijken, meld u aan als gebruiker en ga direct aan de slag!


www.financieelklaar.nl

Als welkomstgeschenk ontvangt u de software Prognoses en Jaarcijfers (Ontwikkeld i.s.m. BDO Accountants, winkelwaarde € 79,0 excl. BTW).

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel behoort tot onze portal Financieel Sterk Ondernemen. Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe rekentools en adviezen.

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.

CD-ROMS
CD-ROM Grip op Financiele Zaken

SOFTWARE
Software Prognoses en Jaarcijfers
Software MKB Kosten Monitor
Software MKB Omzet Monitor

Vergelijkbare artikelen
z maakt in een investeringsprognose
z maakt u een liquiditeitsprognose
z maakt u een balansprognose
z maakt u een exploitatiebegroting
liquiditeitsbegroting opstellen (ook wel cashflowbegroting opstellen) waarom zou u dat doen?
financi�le prognose maken vereist goede afweging
financi�le begroting maken zonder missers
z maakt u een liquiditeitsbegroting
liquiditeitsprognose maken uiterst nuttig en noodzakelijk!
exploitatie begroting: stappenplan voor het maken van een exploitatie begroting

Als nieuwe gebruiker van Financieel Sterk Ondernemen ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.