1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Credit management - Credit Management is meer dan Debiteurenbeheer

Juridisch - Artikelen

Credit Management wordt vaak als synoniem gebruikt voor de term debiteurenbeheer. Meestal maakt Credit Management deel uit van de financiële administratie. Credit Management is echter meer omvattend. Credit Management zorgt voor een laag debiteurensaldo en voor lage afschrijvingen op debiteuren. Daarnaast levert het een bijdrage aan een gezond werkkapitaal en voor een prettige (betaal)relatie met uw klant.

Credit Management in de Praktijk
In de praktijk gaat Credit Management over alle activiteiten die net even verder gaan dan uitsluitend debiteurenbeheer. Debiteurenbeheer is dan ook een onderdeel van Credit Management. 

Creditmanagement is een belangrijk onderdeel van uw financiële administratie. Bij creditmanagement gaat het om meer dan alleen maar het incasseren van uitstaande vorderingen. Creditmanagement heeft als doel verantwoord om te gaan met kredietrisico’s en een acceptabele betalingstermijn te realiseren. Om uiteindelijk uw werkkapitaal te optimaliseren bij een zo hoog mogelijke omzet.
Credit management heeft kortom als oogmerk dat u als ondernemer niet voor niets werkt. 


Onderdelen creditmanagement
De belangrijkste onderdelen van creditmanagement zijn het tijdig innen van uitstaande facturen, het beoordelen van debiteurenrisico's, het bepalen van kredietwaardigheid en het onderhouden van klantcontacten.

Checklist Creditmanagement
Wilt u meer weten over creditmanagement en zelf met creditmanagement aan de slag gaan? Meld u dan aan als gebruiker van de portal Juridische Tools voor Ondernemers. U krijgt dan de beschikking over verschillende handige tools, waaronder een uitgebreide Checklist Creditmanagement


Zoekt u een ervaren jurist voor een goed advies?
Op zoek naar een ervaren en betaalbare jurist om u te adviseren en begeleiden op het gebied van Ondernemingsrecht of Arbeidsrecht?
 
Bel naar mr. drs. J.B. Mulder van Groenendaal Juridisch Advies B.V. te Hilversum (T. 06 55331513) of kijk op www.groenendaal.nu
 
 
Heeft u behoefte aan praktische juridische ondersteuning
In de vorm van Juridische Informatie, Modellen, Checklists en Stappenplannen?
 

Voor risicobewust ondernemen met Juridische Modellen, Checklists, Stappenplannen en Informatie
 
Met deze portal blijft u goed op de hoogte en bent u in staat om als niet-jurist de belangrijkste juridische valkuilen te vermijden. 
 
- Inclusief Juridische Vragenservice
 
- Inclusief gratis welkomstgeschenk de software Prognoses en Jaarcijfers, ontwikkeld i.s.m. BDO Accountants (ter waarde van € 79,- excl. BTW)
 
 
Klik hier voor de inhoudsopgave van de Juridische Portal
 
Klik hier om u aan te melden als gebruiker van deze Juridische Portal


 

 

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
incasseren van relatief lage geldbedragen: hoe pakt u dat juridisch goed aan?
retentierecht: meer juridische zekerheid bij wanbetalers met retentierecht
credit management - credit management is meer dan debiteurenbeheer

Orders en Opdrachten binnenhalenCommerciële Tools voor meer Omzet (Zowel Off line als Online)

Helpt u dagelijks met Verkooptools, Verkoopmodellen, Checklists en Stappenplannen op het gebied van Marketing & Sales. Lees meer > ...