1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Goede perspectieven en toch geen bankkrediet?

Veel ondernemers maken het mee: ondanks goede perspectieven krijgen ze nul op het request bij hun kredietaanvraag bij de banken. Wanneer u als ondernemer niet voldoende middelen hebt om bij de bank uw financiering rond te krijgen terwijl uw bedrijfsperspectieven goed zijn, kan uw bank aankloppen bij het Ministerie van Economische Zaken. EZ kan in dat geval garant staan voor uw bedrijf. Dit is mogelijk via het Besluit Borgstelling MKB.

Besluit Borgstelling MKB (BBMKB)

De overheid wil het opstarten van nieuwe ondernemingen stimuleren. Vaak echter loopt het lanceren van een nieuw bedrijf vast op de financiering bij de bank. Wanneer het Ministerie van Economische Zaken vertrouwen heeft in uw onderneming kan deze zich – onder voorwaarden – garant stellen voor een deel van het kredietbedrag. Het risico voor de bank is dan lager waardoor het voor u als ondernemer makkelijker wordt de financiering rond te krijgen.

Wanneer komt u voor een BBMKB in aanmerking?
De BBMKB is beschikbaar voor bedrijven met maximaal 100 werknemers. Om te beoordelen of u in aanmerking komt voor BBMKB wordt onder andere naar de volgende punten gekeken:
- Is er een tekort aan zekerheden?
- Zijn er niet voldoende middelen voorhanden om zelf de investeringsplannen te financieren?
- Zijn de perspectieven voor de onderneming bevredigend?


Uiteindelijk bepaalt de bank of en onder welke voorwaarden een borgstellingskrediet kan worden verstrekt. De borgstelling is voor bedrijfsfinanciering en niet voor de financiering van een project. Ook is het niet toegestaan het krediet te gebruiken om te beleggen.

Hoe hoog is de borgstelling?
De hoogte van de borgstelling is afhankelijk van de kredietbehoefte en mag niet groter zijn dan het tekort aan zekerheid. De borgstelling mag bovendien niet meer dan 50% van de totale financiering zjin. Voor het ‘innovatieve borgstellingkrediet’ en de ‘startersfaciliteit ligt dit percentage hoger.

De aanvraag

De BBMKB vraagt u aan via uw bank. Er zijn verschillende  banken waar u terecht kunt. Tip: Overleg met verschillende banken en vergelijk hun aanbod alvorens een besluit te nemen.
 

Nieuw: Portal FinancieelKlaar!

Handige financiële tools
voor ondernemers en adviseurs.

Met Checklists, Stappenplannen, Rekenmodellen en Voorbeeldmodellen. 


Op het gebied van onder meer begroten, balans en jaarrekening, investeren, financiering, kostenberekening, lenen en schenken en subsidies.  

Wekelijks komen er nieuwe financiële tools bij.

Ga direct kijken, meld u aan als gebruiker en ga direct aan de slag!


www.financieelklaar.nl

Als welkomstgeschenk ontvangt u de software Prognoses en Jaarcijfers (Ontwikkeld i.s.m. BDO Accountants, winkelwaarde € 79,0 excl. BTW).

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel behoort tot onze portal Financieel Sterk Ondernemen. Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe rekentools en adviezen.

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.

CD-ROMS
CD-ROM Grip op Financiele Zaken

SOFTWARE
Software Prognoses en Jaarcijfers
Software MKB Kosten Monitor
Software MKB Omzet Monitor

Vergelijkbare artikelen
laatste kans starters als bank financieringsaanvraag afwijst
welke subsidies zijn er voor ondernemers?
kapitaal voor snelgroeiend bedrijf
zelfstandigenfonds voor zzp ers
financiële hulp bij een snelle groei van uw bedrijf
goede perspectieven en toch geen bankkrediet?
uitdagerskrediet voor u in het verschiet?
uw ondernemingsvorm moet passen bij de optimale financiering
aandachtspunten bij een kredietaanvraag
alle financieringsmogelijkheden op een rij...

Als nieuwe gebruiker van Financieel Sterk Ondernemen ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.