1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Verlaag uw Verkoopkosten

Of u nu een groot bedrijf hebt, een middelgroot bedrijf of een eenmanszaak, elk bedrijf maakt kosten die best kunnen worden verminderd. En brengt u uw kosten omlaag, dan vergroot u hiermee uw netto verkoopwinst. Hier is het tenslotte iedere ondernemer om te doen.

Tip 1: Ruilen in plaats van kopen

Bij aanschaf van bepaalde producten of diensten kunt u wellicht veel geld besparen door met uw leveranciers de mogelijkheid te bespreken van een ruil met gesloten beurzen. Dit is met name handig als u uw onverkochte voorraden of capaciteit kwijt wilt terwijl de andere partij waarmee u zaken doet dat ook wil. Ruilen zonder betalen gebeurt in de praktijk bijvoorbeeld wel eens bij uitgeverijen , waar onderling zonder betaling in elkaars bladen wordt geadverteerd.U ontvangt een product of dienst van de andere partij en levert in ruil hiervoor uw product of dienst.

Risico’s sluit u hierbij uit door u aan te melden bij een zogenoemde barteringorganisatie. Deze organistie neemt uw debiteurenrisico over en regelt volgens een bepaald rekening-courantsysteem de transacties tussen ruilpartners.

Tip 2: Maak alleen reclame in de juiste bladen

Ga nog eens na in welke media u precies adverteert en hoe uw opdrachten voor deze advertenties tot stand zijn gekomen. Want huis-aan-huisbladen, speciale jubileumuitgaven, bijzondere bedrijvengidsen en vakbladen: allemaal bieden ze met veel genoegen aan uw bedrijf een plaatsje voor uw reclame-uitingen. Wees kritisch en adverteer uitsluitend op plaatsen waarvan u zeker weet dat u daar uw doelgroep bereikt. Houd uw kosten in relatie tot uw bereik in de gaten!

Tip 3: Bent u op zoek naar een leverancier van een product of dienst? Laat u niet verleiden tot een te snelle keuze door tijdgebrek. Vraag ca. drie offertes op en vergelijk op basis van product/dienst en prijs.

Tip 4: Als u veel post verstuurt, maak dan gebruik van de faciliteiten van de PTT voor bedrijven die veel post versturen.

Tel eens een week lang alle brieven en pakketten die bij u de deur uitgaan. Bereken op basis van uw telling vervolgens hoeveel dat ongeveer is op jaarbasis. Een frankeermachine kost u enerzijds een eenmalige aanschaf maar bespaart u anderzijds veel geld, omdat PTT Post speciale tarieven berekent als u gebruik maakt van een frankeermachine. Blijkt uit uw telling dat u relatief veel pakketten en/of brieven verstuurt, vraag dan de brochure aan die hierover informatie verstrekt of kijk op Internet. Vergelijk uw pakketkosten eens met de tarieven van een particuliere koerier. Het scheelt u soms veel geld, terwijl de pakketten door bepaalde koeriers ook nog gratis bij u worden opgehaald.
Tip 5: Stem uw mailings af op de gewichtsgrenzen van PTT Post

Als u uw mailing tijdig, dat wil zeggen in de voorbereidingsfase, weegt kunt u besparen op de portokosten van uw direct-mailactie. Stop nog voor u uw briefpapier gaat bestellen een blanco exemplaar plus een mogelijke bijlage in een enveloppe. Laat dit wegen op het postkantoor. Zit u net boven een tariefgrens, gebruik dan een iets lichter soort papier of laat een bepaalde bijlage weg. Hebt u al brochures en briefpapier besteld, overweeg dan de mogelijkheid om een randje van uw folder en/of brief af te snijden. Soms kan het net helpen om onder een bepaalde gewichtsgrens te blijven.

Tip 6: Organiseer afhaalkorting

Als u een bepaald product hebt besteld worden er vaak bezorgkosten in rekening gebracht. Als uzelf of een van uw personeelsleden toch in de buurt van de leverancier moeten zijn, kunt u uw bestelling net zo goed even langshalen. Afhaalkorting hoeft u bij de meeste leveranciers niet te bedingen.

Tip 7: Geef een vaste maandvergoeding

Kunnen uw vertegenwoordigers hun reis- en verblijfkosten onbeperkt declareren of stelt u een maximale maandelijkse vergoeding vast? Doet u dit laatste dan weet u precies waar u aan toe bent terwijl deze over het algemeen lager zal liggen dan de som van alle vrij in rekening gebrachte reis- en verblijfkosten.


Wilt u Meer Omzet Maken met Praktische Verkooptools?

Meld u zich dan vandaag nog aan als gebruiker van de Portal Orders en Opdrachten Binnenhalen

Deze portal bevat vele handige Verkooptools die uw omzet merkbaar zullen vergroten! 

Zoals Software voor het schrijven van een scorende offerte, een sterk Belscript of een wervende verkoopbrief. 

Maar ook Tools voor verkoop via Internet en Social Media en Tools voor verkoop via een Franchise formule. 

En natuurijk tools voor het maken van allerlei marketingplannen en verkoopplannen. 

Met maandelijks een aanvulling van Nieuwe Verkooptools!


Aanmelden 

Meld u aan voor een jaargebruik en ontvang geheel gratis als welkomstgeschenk de Software Offertes Schrijveninclusief een Handige Rekentool en een Boekje met tips over het schrijven van scorende Offertes (Winkelwaarde  EURO 69,- excl. BTW) 

Klik hier voo
r meer informatie

Klik hier om u direct aan te melden 

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel  behoort tot onze portal  Orders & Opdrachten Binnenhalen Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe rekentools en adviezen. 

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.   

CD-ROM Acquisitie

CD-ROM Offertes Schrijven
CD-ROM Offertemanager

Software Offerteberekeningen Maken (versie Zakelijke Dienstverlening, Productie en Ambacht)
Software Offerteberekeningen Maken (versie Detailhandel en Groothandel)
Software Offertes Schrijven

Software Verkoopbrief Schrijven

Software Belscript Schrijven

Vergelijkbare artikelen
verlaag uw verkoopkosten
gedupeerd door een nepadvertentieNieuwe abonnees ontvangen geheel gratis de CD-ROM Grip op Offertes Schrijven, inclusief een handzaam boekje over het schrijven van scorende Offertes. (winkelwaarde € 69,-). Deze CD-ROM is speciaal ontwikkeld voor verkoopmedewerkers die offertes schrijven.

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.