1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Hoe voorkomt u Advertentiefraude?

Advertentiefraude is schadelijk voor uw bedrijf. Een externe aanbieder dringt u een advertentie op die u helemaal niet wilde plaatsen en waarvoor u ook nooit de opdracht heeft gegeven. De volgende tips kunt u opvolgen om minder snel slachtoffer te worden van malafide advertentieverkopers. 


Tip 1
Vraag om een schriftelijke aanbieding


Als u een advertentie wilt plaatsen, doe dit alleen bij uitgevers die bereid zijn u een schriftelijke aanbieding te sturen met daarop alle informatie over het tijdschrift, de advertentie zelf (uitvoering en prijs), het formaat van de advertentie en de oplage van de betreffende uitgave.

Tip 2
Houd zelf altijd het initiatief


Bepaal zelf welke advertentie u wilt plaatsen, wanneer en in welk blad. Laat u niet opjagen of dwingen tot een overhaaste beslissing. Wees dubbel op uw hoede als men u drukproeven per fax of per koerier wil laten retourneren. Die haast is nergens voor nodig. Een bonafide, serieuze uitgever werkt met een planning en zal u genoeg tijd geven voor gegevenscontrole.

Tip 3
Vraag om een beoordelingsexemplaar


Als het gaat om een gids of een blad dat u niet kent, vraag dan altijd eerst om een beoordelingsexemplaar. U kunt dan vooraf rustig beoordelen of u daarin wilt adverteren. Laat u schriftelijk berichten over de exacte oplage. Vraag een behoorlijk bewijs dat deze verspreiding inderdaad plaatsvindt (bijvoorbeeld door een accountantsverklaring).

Tip 4
Ga na of de prijs redelijk is


Ga na of de prijs van de advertentie acceptabel is in verhouding tot de oplage en kwaliteit van het blad (let hierbij tevens op de kleine lettertjes, bijvoorbeeld: ‘p/m, minimale looptijd één jaar, per mm, enzovoort’).

Tip 5
Maak een aparte advertentiemap voor uw opdrachtbevestigingen


Kopieer alle opdrachtbevestigingen en bewaar alles goed bij elkaar (bijvoorbeeld in een advertentiemap). Mocht u een proefdruk ontvangen per fax met het verzoek de gegevens te controleren, dan kunt u gemakkelijk nagaan of u voor deze plaatsing opdracht heeft gegeven.

Tip 6
Spreek af wie het advertentiebeleid uitvoert


Spreek binnen uw bedrijf duidelijk af wie zich met de advertenties bezighoudt. Zorg ervoor dat uw medewerkers zich allen daaraan houden. Laat u nooit onder druk zetten door 'tijdgebrek' van de advertentieverkoper ('drukker wacht op uw bevestiging!'). Zet nooit uw handtekening onder een opdrachtbevestiging als u ook maar enige twijfel heeft of u wel met de juiste advertentie (met dezelfde specificaties) en met het juiste bedrijf te maken heeft.

bron: www.advertentiefraude.nl


Wilt u Meer Omzet Maken met Praktische Verkooptools?

Meld u zich dan vandaag nog aan als gebruiker van de Portal Orders en Opdrachten Binnenhalen

Deze portal bevat vele handige Verkooptools die uw omzet merkbaar zullen vergroten! 

Zoals Software voor het schrijven van een scorende offerte, een sterk Belscript of een wervende verkoopbrief. 

Maar ook Tools voor verkoop via Internet en Social Media en Tools voor verkoop via een Franchise formule. 

En natuurijk tools voor het maken van allerlei marketingplannen en verkoopplannen. 

Met maandelijks een aanvulling van Nieuwe Verkooptools!


Aanmelden 

Meld u aan voor een jaargebruik en ontvang geheel gratis als welkomstgeschenk de Software Offertes Schrijveninclusief een Handige Rekentool en een Boekje met tips over het schrijven van scorende Offertes (Winkelwaarde  EURO 69,- excl. BTW) 

Klik hier voo
r meer informatie

Klik hier om u direct aan te melden 

 

 

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel  behoort tot onze portal  Orders & Opdrachten Binnenhalen Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe rekentools en adviezen. 

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.   

CD-ROM Acquisitie

CD-ROM Offertes Schrijven
CD-ROM Offertemanager

Software Offerteberekeningen Maken (versie Zakelijke Dienstverlening, Productie en Ambacht)
Software Offerteberekeningen Maken (versie Detailhandel en Groothandel)
Software Offertes Schrijven

Software Verkoopbrief Schrijven

Software Belscript Schrijven

Vergelijkbare artikelen
is vergelijkende reclame eigenlijk toegestaan?
presenteer uw bedrijf bij de kamer van koophandel
hoe voorkomt u advertentiefraude?
de advertorial: wat moet u weten over een advertiorial
antwoordcoupon in een advertentie
klanten bereiken met korte artikelen over uw product of dienstNieuwe abonnees ontvangen geheel gratis de CD-ROM Grip op Offertes Schrijven, inclusief een handzaam boekje over het schrijven van scorende Offertes. (winkelwaarde € 69,-). Deze CD-ROM is speciaal ontwikkeld voor verkoopmedewerkers die offertes schrijven.

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.