1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

FinanciŽle Begroting Opstellen volgens de regels

Zonder een goed onderbouwde financiële begroting loopt u grote kans dat de bank uw financieringsaanvraag afwijst. Wat kan er fout gaan bij het opstellen van een financiële begroting? En wat moet u dus doen om uw financiële begroting zo solide mogelijk op te stellen voor een succesvolle kredietaanvraag?

Misser 1
Bij het opstellen van een financiële begroting kunt u de omzetgroei niet onderbouwen
Het opstellen van een financiële begroting gaat niet via het zogenoemde “natte vingerwerk”. Hoeveel orders, projecten, abonnementen verwacht u volgend jaar? Zet dit op een rij en ga vervolgens over tot het opstellen van uw financiële begroting vanuit reële onderdelen.

Misser 2
U heeft bij het opstellen van een financiële begroting alles in uw hoofd maar niet op papier
Wellicht kunt u voor uzelf nog wel een financiële begroting in uw hoofd opstellen. Uw bank heeft echter niets aan een dergelijke financiële begroting. Ook al kost het u de nodige moeite en tijd, het opstellen van een financiële begroting doet u bij voorkeur schriftelijk.

Misser 3
U hanteert bij het opstellen van een financiële begroting een kortere debiteurentermijn dan binnen uw bedrijf gebruikelijk is.
Stel bij het opstellen van uw financiële begroting uw debiteurentermijn op de gemiddelde termijn in uw branche. Is dit bijvoorbeeld 60 dagen, terwijl u in uw prognose uitgaat van een termijn van 30 dagen, dan rekent u zich rijk. Een dergelijke financiële begroting overtuigt uw bank waarschijnlijk niet.
Misser 4
U bent bij het opstellen van uw financiële begroting vergeten de BTW in uw liquiditeitsbegroting op te nemen.
Houdt u bij het opstellen van een financiële begroting geen rekening met de BTW terwijl u grote bedragen omzet, dan kunt u in de problemen komen met uw liquiditeit. Daarom zal een bank een financiële begroting met een dergelijke misser extra kritisch beoordelen.

Misser 5
U geeft in uw financiële begroting een te rooskleurige voorstelling van de stand van zaken.
Stelt u bij het opstellen van uw financiële begroting uw zaken te gunstig voor dan houdt u uzelf voor de gek. Komt u op basis van een dergelijke financiële begroting vroeg of laat in betalingsproblemen dan bent u slecht af. Maak daarom uw financiële begroting altijd op basis van reële cijfers.

Misser 6
U maakt bij het samenstellen van een financiële prognose een té voorzichtige inschatting
Het maken van een té voorzichtige inschatting van uw financiële begroting is ook niet goed. Bij een té voorzichtige financiële begroting loopt u de kans binnen afzienbare tijd weer bij de bank moet aankloppen voor aanvullende financiering. Dit komt uw imago als ondernemer niet ten goede.
Direct aan de slag?

Bent u geen financieel deskundige maar wilt u toch zelf een gedegen financiële begroting opstellen en zelf uw jaarcijfers analyseren? Bestel dan de software Prognoses en Jaarcijfers. Deze software is ontwikkeld in samenwerking met accountantskantoor Deloitte. U kunt na betaling via iDEAL of Creditcard direct gebruik opstellen van deze rekenmodellen.
 

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel behoort tot onze portal Financieel Sterk Ondernemen. Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe rekentools en adviezen.

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.

CD-ROMS
CD-ROM Grip op Financiele Zaken

SOFTWARE
Software Prognoses en Jaarcijfers
Software MKB Kosten Monitor
Software MKB Omzet Monitor

Vergelijkbare artikelen
salarisberekening bij een eenmanszaak
zů beschikt u dagelijks over voldoende werkkapitaal in uw bedrijf
zů maakt u een financieringsplan
financieringsplan? nuttiger dan u denkt!!
financieel plan noodzakelijk voor een goede financiÔŅĹle vertaling van uw businessplan
businessplan maken? adviezen voor financieel gedeelte businessplan
financiŽle begroting opstellen volgens de regels
over het ondernemingsplan: financiŽle vragen in het ondernemingsplan
het financiÔŅĹle gedeelte van uw ondernemingsplan
banktegoeden: hoe zit het met de garantie van uw banktegoed?

Als nieuwe gebruiker van Financieel Sterk Ondernemen ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde Ä 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.