1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Op zoek naar een succesvol zakenman als investeerder?

Succesvolle zakenmensen die het geld herinvesteren dat zij zelf hebben verdiend. Dat kan voor u dé oplossing zijn als u een goed businessidee hebt maar het u aan kapitaal ontbreekt. Uitzonderingen daargelaten hebben succesvolle zakenlieden ongeveer een miljoen euro beschikbaar voor het investeren in bedrijven. Per bedrijf investeren ze tot enkele tonnen. 


Bij het investeren is hun drijfveer kennis en ervaring teruggeven, meestal aan een nieuwe generatie. Denkt u bijvoorbeeld aan een actieve ondernemer, een directeur van een onderneming of een zelfstandig adviseur die investeert ter verhoging van de omzet op termijn, voor opvulling van lege werkplekken, ter uitbreiding van zijn of haar netwerk of als hobby. Of de manager die investeert en tegelijkertijd een aantal dagen per week actief wil zijn in het bedrijf. In eerste instantie vaak onbetaald. Wat ook mogelijk is, is de gepensioneerde zakenman die niet kan stoppen met werken.
Dit soort zakenlieden investeren meestal alleen in markten die ze goed kennen. Ze zoeken grote en sterk groeiende niches op waar de concurrentie nog niet moordend is. Het liefst treffen ze een situatie aan van relatief kleine bedrijven met een lage omzet en alleen de ondernemer en oprichter als actief persoon. En gehuisvest in hun eigen regio zodat ze betrokken kunnen zijn bij de dagelijkse gang van zaken van hun deelneming en daarvoor niet te ver hoeven te reizen.

Het moment van oogsten komt gemiddeld genomen na een periode van ongeveer vijf tot tien jaar. Het sterk gegroeide bedrijf wordt dan verkocht aan een concurrent of aan een ander geïnteresseerd bedrijf. Een investeerder richt zich sterk op de persoon van de ondernemer. Hij investeert slechts als het klikt, zowel in de zakelijke als in de persoonlijke sfeer.

Denkt u dat zo'n kapitaalsondersteuning met verplichting van een succesvol zakenman voor u als investeerder interessant is? Dan kunt u een eerste stap zetten richting kennismaking. Op de website van het Nebib (Nederlandse Beurs voor Investeringen in Bedrijven en Ondernemingen) vindt u een lijst met succesvolle zakenlieden die u kunt benaderen.

De portal Financieel Sterk Ondernemen (FSO) bevat vele Rekenmodellen, Stappenplannen, Checklists en op de praktijk gerichte Financiële Informatie. Met name bedoeld voor de non-financials behorend tot het MKB: ondernemers, bedrijfsadviseurs en managers. Klik hier voor meer informatie en aanmelden!

 

Zoekt u een ervaren jurist voor een goed advies?
Op zoek naar een ervaren jurist om u te adviseren en begeleiden op het gebied van Ondernemingsrecht of Arbeidsrecht?

Bel naar mr. drs. J.B. Mulder van Groenendaal Juridische Advisering B.V. te Hilversum (T. 06 55331513) of kijk op www.groenendaal.nu

 

Behoefte aan Financiële Informatie, Rekenmodellen, Adviezen en Checklists? 

Meld u dan aan voor de portal Financieel Sterk Ondernemen (FSO)

Speciaal ontwikkeld voor ondernemers, accountants, boekhouders en adviseurs.

Bijvoorbeeld Rekentools om Goodwill te berekenen, Prognoses te maken en Financiële Analyses. 

Maar ook Adviezen en Tips over Financieringsvormen, Financieringsrisico's en Financieel Beheer 


Meld u zich daarom vandaag nog aan voor de portal Financieel Sterk Ondernemen.

Nieuwe gebruikers voor een jaar ontvangen als welkomstgeschenk geheel gratis de
 Software Prognoses en Jaarcijfers (t.w.v. € 79,- excl. BTW, ontwikkeld in samenwerking met accountantskantoor BDO).

Klik hier om u direct aan te melden als gebruiker.

Klik hier voor meer informatie.

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel behoort tot onze portal Financieel Sterk Ondernemen. Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe rekentools en adviezen.

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.

CD-ROMS
CD-ROM Grip op Financiele Zaken

SOFTWARE
Software Prognoses en Jaarcijfers
Software MKB Kosten Monitor
Software MKB Omzet Monitor

Vergelijkbare artikelen
op zoek naar een succesvol zakenman als investeerder?
zakenpartner zoeken, hoe doe je dat?
stadia bij de groei van uw bedrijf
zakenpartners: van plan te gaan samenwerken in een bedrijf?
werken in de cloud: hoe worden uw medewerkers maximaal productief?

Als nieuwe gebruiker van Financieel Sterk Ondernemen ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.