1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

De hoogte bepalen van het Salaris voor uw nieuwe werknemer

Wat is ongeveer de hoogte van het salaris dat u als werkgever moet bieden aan uw nieuw medewerker voor een bepaalde functie? Van welke factoren hangt de hoogte van dat salaris af? Welke indicatie is hiervoor te geven?

Hoogte Salaris bepalen
Bij het bepalen van de hoogte van het salaris wordt in de regel rekening gehouden met een aantal verschillende indicatoren. Belangrijke indicatoren voor het bepalen van de hoogte van het salaris zijn onder meer de werkervaring, leeftijd en het opleidingsniveau. De hoogte van het salaris wordt doorgaans vastgesteld in een arbeidsovereenkomst of cao. Dat kan plaatsvinden per tijdseenheid zoals een maand, of niet per tijdseenheid zoals per verkochte of gemaakte eenheden.

Berekening hoogte salaris
Bij de berekening van de hoogte van het salaris geldt als indicatie dat een jaar uit 260 werkdagen bestaat, waarvan 22 dagen per maand, 5 dagen per week Als de hoogte van het salaris afhangt van bepaalde gegevens zoals winst, verkochte aantallen of omzet, bent u verplicht als werkgever om deze gegevens voor de werknemer inzichtelijk te maken. Op deze manier kunt u uw nieuwe werknemer een indicatie bieden voor de hoogte van zijn of haar salaris.


Modules voor bepalen hoogte salaris
Om snel tot een algemene berekening te komen van de hoogte van een salaris kunt u verschillende berekeningsmodules op internet gebruiken of uw branchevereniging raadplegen. V
aak hebben brancheverenigingen richtlijnen voor de hoogte van een salaris. Een indicatief salaris ter bepaling van de hoogte van het salaris wordt berekend voor alle functies binnen de desbetreffende branche. Deze bronnen kunnen u helpen om een salaris indicatie te vormen van de gangbare hoogte van het salaris voor een functie. Marktconjunctuur speelt natuurlijk ook een belangrijke rol in het uiteindelijk vaststellen van een de hoogte van het salaris en een concreet salarisaanbod.
 

Nieuw: Portal FinancieelKlaar!

Handige financiële tools
voor ondernemers en adviseurs.

Met Checklists, Stappenplannen, Rekenmodellen en Voorbeeldmodellen. 


Op het gebied van onder meer begroten, balans en jaarrekening, investeren, financiering, kostenberekening, lenen en schenken en subsidies.  

Wekelijks komen er nieuwe financiële tools bij.

Ga direct kijken, meld u aan als gebruiker en ga direct aan de slag!


www.financieelklaar.nl

Als welkomstgeschenk ontvangt u de software Prognoses en Jaarcijfers (Ontwikkeld i.s.m. BDO Accountants, winkelwaarde € 79,0 excl. BTW).

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
bepaal de juiste salarisindicatie bij een vacature
salaris indicatie bepalen, hoe doet u dat?
hoogte stagevergoeding: richtlijnen om uw stagevergoeding te bepalen
startsalaris hoger opgeleide afhankelijk van marktvraag
startsalaris jonge hoogopgeleide werknemer
wat zijn gebruikelijke salarissen voor mijn nieuwe werknemers?
over salarisberekening voor uw werknemers: meer vergelijken dan berekening van het salaris
hoogte salaris vaststellen gaat via vergelijken
de hoogte bepalen van het salaris voor uw nieuwe werknemer
dertiende maand of eindejaarsuitkering. waar moet u op letten?


Leidinggevenden hebben meestal ook te maken met begrotingen, jaarcijfers, enzovoort. U ontvangt daarom als nieuwe gebruiker de software “Prognoses en Jaarcijfers” helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-).