1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Bereken uw uurtarief/dagtarief op maat

Bij de meeste bedrijven in de zakelijke dienstverlening en bij ambachtelijke bedrijven speelt het uurtarief een belangrijke rol. Het is aan te bevelen om voor uw specifieke dienstverlening een op uw omstandigheden toegesneden uurtarief/dagtarief te berekenen. Zodat u weet hoeveel declarabele uren u minimaal moet maken om winst te maken en hoe uw uurtarief /dagtarief is opgebouwd.

Kostprijs
Alvorens een tarief te kunnen bepalen, is het van belang de kostprijs per uur te berekenen. Deze kostprijs zal in alle declareermethoden een belangrijke rol spelen. De kostprijs per uur kunt u bepalen door de totale bedrijfskosten, inclusief de inkomens (of winstdelingen) van uw medewerkers te delen door het aantal te verwachten declarabele uren. Uw jaarrekeningen van voorgaande jaren kunnen bij de bepaling van de kostprijs als uitgangspunt dienen. Desgewenst kunt u uw kostprijsberekening verbijzonderen naar de verschillende typen functies in uw bedrijf. Bijvoorbeeld die van Junior adviseur, Adviseur en Senior adviseur in een adviesbedrijf.


Uurtarief
Het gehanteerde uurtarief zal per saldo de kostprijs moeten dekken. De kostprijs zal bovendien minimaal verhoogd moeten worden met minimaal 10% ondernemersloon en 10% vergoeding voor het geïnvesteerd vermogen (bijvoorbeeld de kantoor know-how). Een hogere opbrengst, afhankelijk van de marktsituatie vormt dan de (over)winst van het bedrijf.


Advies
Werkt u met vaste adviestarieven, bekijk dan regelmatig in hoeverre deze gehanteerde prijzen nog overeenkomen met de kostprijs van uw geleverde diensten. Bereken dat ook eens voor individuele medewerkers.

Kostprijscalculatie als marketinginstrument
Het hanteren van een kostprijs in combinatie met ervaringsgegevens geeft uw bedrijf de mogelijkheid (bij benadering) te bepalen wat een bepaalde opdracht zal gaan kosten. Van daaruit is de stap naar het aannemen van een zaak voor een `vast bedrag´ een haalbare en logische. Met name waar het gaat om veel voorkomende opdrachten en opdrachten waarin ontwikkelde know-how kunnen worden toegepast. Zo wordt op grond van de `nacalculatie´ een `voorcalculatie´ of een offerte mogelijk. 

Speciale software voor het berekenen van een Offerteprijs
Bent u werkzaam in de Zakelijke Dienstverlening en op zoek naar een softwareprogramma speciaal voor het berekenen van uw Offerteprijs voor een advies? Kijk dan bij de software Offerteprijs Berekenen.

 

Nieuw: Portal FinancieelKlaar!

Handige financiële tools
voor ondernemers en adviseurs.

Met Checklists, Stappenplannen, Rekenmodellen en Voorbeeldmodellen. 


Op het gebied van onder meer begroten, balans en jaarrekening, investeren, financiering, kostenberekening, lenen en schenken en subsidies.  

Wekelijks komen er nieuwe financiële tools bij.

Ga direct kijken, meld u aan als gebruiker en ga direct aan de slag!


www.financieelklaar.nl

Als welkomstgeschenk ontvangt u de software Prognoses en Jaarcijfers (Ontwikkeld i.s.m. BDO Accountants, winkelwaarde € 79,0 excl. BTW).

 

 

 

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel behoort tot onze portal Financieel Sterk Ondernemen. Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe rekentools en adviezen.

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.

CD-ROMS
CD-ROM Grip op Financiele Zaken

SOFTWARE
Software Prognoses en Jaarcijfers
Software MKB Kosten Monitor
Software MKB Omzet Monitor

Vergelijkbare artikelen
bereken uw uurtarief/dagtarief op maat
welke declaratiemethode kiest u?
uren schrijven lastig voor consultants
kostprijsberekening: geen bedrijf kan zonder!
kostprijsberekeningen moet iedere ondernemer kunnen maken
maak regelmatig een kostprijsberekening voor een goed rendement
over kostprijs berekening: maak regelmatig een kostprijs berekening
urenregistratie voor uw bedrijf? zo maakt u een goede urenregistratie...
de prijs van uw product of dienst
kostprijs - hoe bepaalt u uw kostprijs?

Als nieuwe gebruiker van Financieel Sterk Ondernemen ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.