1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Financiering: Hoe krijgt u snel een klein krediet (tot ca. 50.000 euro)?

Kleine kredieten aan ondernemingen zijn voor de meeste banken niet aantrekkelijk. Een hoog risico gecombineerd met relatief hoge kosten zorgt ervoor dat ondernemers die op zoek zijn naar een klein krediet (tot ca. 50.000,- euro) dit niet gemakkelijk voor elkaar krijgen. Voor veel banken valt het buiten het standaardproces en is het arbeidsintensief.

Bizner Bank
Er zijn twee nieuwe aanbieders die zich met kleinere leningen richten op Nederlandse kredietnemers. Bizner is er voor ondernemers en Boober voor particulieren.

Bizner (http://www.bizner.nl) is onderdeel van de Rabobank Groep. Het is een internetbank voor ondernemers, van eenmanszaak tot BV.
Bij Bizner opent u zelf rekeningen, gaat u zelf leningen aan, activeert u passen en creditcards en sluit u bankgaranties en termijndeposito’s af. 
Bij deze bank lopen geen accountmanagers rond, ze hebben geen kantoren, alles is selfservice. Geen tijdrovende zaken als offertes aanvragen, opsturen van businessplannen of omzetgegevens en afspraken maken met bankemployees. U haalt het financiële product van het schap, gaat ermee naar de kassa en rekent af. Een soort zelfbedieningszaak op het gebied van kleine kredieten dus.

Bizner biedt een basispakket met een betaal- en spaarrekening, dat u uit kunt breiden met o.a. € 5.000,- krediet op de betaalrekening (rekening-courantkrediet) en leningen (van € 10.000,- tot € 50.000,-). Andere producten zijn termijndeposito’s (vanaf € 1.000,-) en bankgaranties.
De voordelen voor u als MKB-ondernemer
Heeft u als ondernemer snel geld nodig, dan zult merken dat het proces van kredietverlening bij Bizner snel verloopt. Binnen een paar minuten heeft u duidelijkheid over het te lenen bedrag en bij akkoord heeft u binnen drie werkdagen het geld. Bizner biedt ook starters de mogelijkheid financiering aan te vragen.

Boober voor particulieren
Boober (https://www.boober.nl) is uitsluitend voor particulieren. Dus voor mensen die niet lenen voor hun beroep of bedrijf. Boober brengt de lener en de uitlener bij elkaar, zonder tussenkomst van een bank en rekent daar commissie voor. Boober is een online people-2-people marktplaats voor geld lenen en uitlenen. Op Boober kunt u een lening aanvragen tussen de € 1.500,- en € 10.000,-. De looptijd kunt u zelf kiezen; het minimum is 6 maanden, het maximum 60 maanden. De werkelijke jaarlijkse kosten zijn hoger dan het op de website vermelde rentepercentage, want er komen nog kosten voor credit-rating en commissie bij.

De portal Financieel Sterk Ondernemen (FSO) bevat vele Rekenmodellen, Stappenplannen, Checklists en op de praktijk gerichte Financiële Informatie. Met name bedoeld voor de non-financials behorend tot het MKB: ondernemers, bedrijfsadviseurs en managers. Klik hier voor meer informatie en aanmelden!

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel behoort tot onze portal Financieel Sterk Ondernemen. Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe rekentools en adviezen.

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.

CD-ROMS
CD-ROM Grip op Financiele Zaken

SOFTWARE
Software Prognoses en Jaarcijfers
Software MKB Kosten Monitor
Software MKB Omzet Monitor

Vergelijkbare artikelen
laatste kans starters als bank financieringsaanvraag afwijst
welke subsidies zijn er voor ondernemers?
kapitaal voor snelgroeiend bedrijf
zelfstandigenfonds voor zzp ers
financiële hulp bij een snelle groei van uw bedrijf
goede perspectieven en toch geen bankkrediet?
uitdagerskrediet voor u in het verschiet?
uw ondernemingsvorm moet passen bij de optimale financiering
aandachtspunten bij een kredietaanvraag
alle financieringsmogelijkheden op een rij...

Als nieuwe gebruiker van Financieel Sterk Ondernemen ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.