1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

BTW en korting op uw producten: Hoe verwerkt u de BTW?

Als u regelmatig korting verleent aan uw afnemers moet u dit verwerken voor de BTW. 

Korting op de verkoopprijs
Als u bij de verkoop van een artikel korting geeft op de verkoopprijs, komt deze korting direct in mindering op de vergoeding. U hoeft dus geen BTW af te dragen over een verleende korting.

Korting achteraf
Verleent u de korting achteraf? Dit kan bijvoorbeeld een omzetbonus zijn. Of u verleent korting als u goederen hebt teruggenomen (retourzending). Dan kunt u de daarover al betaalde BTW terugkrijgen van de Belastingdienst.

In zelfde tijdvak
De fiscus verleent de teruggaaf voorzover de vergoeding wordt verminderd of terugbetaald. U mag deze teruggaaf verrekenen met de door u verschuldigde BTW in de aangifte over het tijdvak waarin de korting of prijsvermindering is verleend. Voorwaarde is dat het verrekenen uit uw boekhouding blijkt. Daarom moet u afgegeven creditnota’s verwerken in uw administratie.
Korting voor snelle betaling
Mogelijk brengt u op een factuur een korting voor snelle betaling in mindering op het in rekening te brengen bedrag. Dan hoeft u over de korting geen BTW te berekenen. De korting behoort niet tot de vergoeding. Betaalt de afnemer echter niet op tijd en krijgt hij de korting dus niet? Dan moet u over het bedrag van de achteraf niet verleende korting alsnog BTW betalen. Bovendien moet u voor dat bedrag een aanvullende factuur uitreiken.

 

Wilt u fiscaal bijblijven en optimaal profiteren van de vele fiscale regelingen? 


Meld u dan aan als gebruik van de portal Fiscaal Optimaal Ondernemen.


Deze portal Fiscaal Optimaal Ondernemen (FOO) is hét digitale naslagwerk (incl. Fiscale Tools) voor boekhouders, accountants, adviseurs en ondernemers.
 

Wilt u ook dagelijks gebruik maken van de inhoud van deze fiscale portal?
 
Rekentools, bijvoorbeeld voor BTW-correctie op zakenauto, Afschrijvingsberekeningen, Verliesverrekening, Desinvesteringsbijtellingen
 
Checklists, bijvoorbeeld voor Deelnemingsvrijstellingen, Vermogensplanning, Erf- en Schenkbelasting en Uitstel van Belasting betalen
 
Actuele info en naslagwerken, bijvoorbeeld op het gebied van Bedrijfsoverdracht, Pensioen, het inhuren van ZZP' ers en de wet DBA (modelcontracten)


Meld u dan vandaag nog aan als gebruiker!

Als gratis welkomstgeschenk ontvangt u geheel gratis de software Prognoses en Jaarcijfers (Ontwikkeld i.s.m. BDO Accountants, winkelaarde EURO 79,0 excl. BTW).
 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
btw & ondernemers: de belangrijkste zaken rond btw op een rij
btw en korting op uw producten: hoe verwerkt u de btw?
btw afdragen: zorg voor tijdelijke afdracht btw
btw en ondernemen: regeling btw kleine ondernemers
btw terugvragen bij onbetaalde rekeningen
margeregeling en uw bedrijfsauto: voorkom dubbele btw
verzendkosten en btw: hoe zit dat?
hoe vraagt u de btw terug van niet betaalde facturen?
tips over btw en uw factuur
hoe zit het met privegebruik auto en btw?

Orders en Opdrachten binnenhalenCommerciële Tools voor meer Omzet (Zowel Off line als Online)

Helpt u dagelijks met Verkooptools, Verkoopmodellen, Checklists en Stappenplannen op het gebied van Marketing & Sales. Lees meer > ...