1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Geldigheid van uw Offerte - Noem in uw Offere een geldigheidstermijn

Als u offertes maakt en uitbrengt dan komt het u bekend voor. U heeft een offerte uitgebracht en de klant tekent pas voor akkoord na een paar maanden. Lang niet altijd zult u daar blij mee zijn. Want prijzen kunnen tussentijds stijgen en uw planning houdt geen rekening met offertes die maanden later nog een keer getekend retour komen.

Geen geldigheidstermijn noemen in uw offerte
Noemt u geen geldigheidstermijn in uw offerte dan staat u minder sterk als u de klant laat weten dat de offerte niet meer geldig is. U loopt het risico dat
de klant laat weten dat u zich aan uw afspraken moet houden en dat wat hem betreft de offerte nog steeds geldig is. En dat er dus een overeenkomst is tussen u en de klant. Veel problemen dus die u goed kunt voorkomen.

Juridische bepalingen rond de geldigheid van uw offerte
U kunt een offerte vrijblijvend uitbrengen of u kunt een termijn noemen. Vrijblijvend houdt in dat u de offerte kunt intrekken of inhoudelijk mag wijzigen. Bijvoorbeeld de prijs. Dit kan zelfs nog nádat de klant uw offerte al aanvaard heeft. Doe dit dan wel onmiddellijk na de aanvaarding door uw klant. Daar mogen niet vele dagen tussen zitten.

Een termijn (“Deze offerte is 21 dagen geldig”) betekent dat uw aanbieding definitief is. U mag dus uw prijs ook niet meer aanpassen, behalve als er duidelijk sprake is van een vergissing. Bijvoorbeeld als u een nul vergeet en nieuwe een auto aanbiedt voor € 3.900,- in plaats van € 39.000. Iedereen weet dan direct dat dit nooit kan. Zo’n rekenfout kan de verkoper terugdraaien.
Offerte geheel vrijblijvend aanbieden
Veel ondernemers die een offerte schrijven, kiezen ervoor om zo weinig mogelijk risico te lopen door hun offertes “geheel vrijblijvend” aan te bieden. Juridische gezien begrijpelijk want alleen dan kunnen ze er nog onderuit. Commercieel gezien komt u veel sterker over als uit uw offerte blijkt dat u ook vierkant achter uw aanbod staat. Als u zeker bent van uw zaak, dan is een juridische clausule niet noodzakelijk.

Wel een geldigheidstermijn in uw offerte noemen
Om het risico van sterke prijsstijgingen te vermijden, kunt u maar beter wel een geldigheidstermijn vermelden in uw offertes. Ook voor het maken van een planning is het beter dat u de geldigheid van uw offertes beperkt houdt. Een offerte belt u altijd na. Doe dit op het moment dat de geldigheidstermijn van de offerte dreigt te verlopen. U heeft dan een goede reden om telefonisch contact op te nemen.

 

Wilt u Meer Omzet Maken met Praktische Verkooptools?

Meld u zich dan vandaag nog aan als gebruiker van de Portal Orders en Opdrachten Binnenhalen

Deze portal bevat vele handige Verkooptools die uw omzet merkbaar zullen vergroten! 

Zoals Software voor het schrijven van een scorende offerte, een sterk Belscript of een wervende verkoopbrief. 

Maar ook Tools voor verkoop via Internet en Social Media en Tools voor verkoop via een Franchise formule. 

En natuurijk tools voor het maken van allerlei marketingplannen en verkoopplannen. 

Met maandelijks een aanvulling van Nieuwe Verkooptools!


Aanmelden 

Meld u aan voor een jaargebruik en ontvang geheel gratis als welkomstgeschenk de Software Offertes Schrijveninclusief een Handige Rekentool en een Boekje met tips over het schrijven van scorende Offertes (Winkelwaarde  EURO 69,- excl. BTW) 

Klik hier voo
r meer informatie

Klik hier om u direct aan te melden  


 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel  behoort tot onze portal  Orders & Opdrachten Binnenhalen Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe rekentools en adviezen. 

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.   

CD-ROM Acquisitie

CD-ROM Offertes Schrijven
CD-ROM Offertemanager

Software Offerteberekeningen Maken (versie Zakelijke Dienstverlening, Productie en Ambacht)
Software Offerteberekeningen Maken (versie Detailhandel en Groothandel)
Software Offertes Schrijven

Software Verkoopbrief Schrijven

Software Belscript Schrijven

Vergelijkbare artikelen
met goed taalgebruik meer omzet
opvolgen offertes een kwestie van consequent nabellen
offertes maken: schrijf systematische offertes
tips voor uw offerte
tips bij het maken van een offerte
offerte model toepassen zorgt voor hogere offertescore
offerte schrijven voor een dienst: denk er goed over na!
offerte uitbrengen in soorten en maten
offertes schrijven doet u niet voor iedere klant!
offerte versturen ja of nee?Nieuwe abonnees ontvangen geheel gratis de CD-ROM Grip op Offertes Schrijven, inclusief een handzaam boekje over het schrijven van scorende Offertes. (winkelwaarde € 69,-). Deze CD-ROM is speciaal ontwikkeld voor verkoopmedewerkers die offertes schrijven.

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.