1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Productiviteit van uw werknemers: is deze productiviteit hoog genoeg?

Productiviteit van uzelf en uw werknemers heeft te maken met enerzijds het aantal gewerkte uren en anderzijds de omzet die u via deze gewerkte uren realiseert. Betaalde productieve uren zijn die uren die per persoon beschikbaar zijn om productief bij opdrachtgevers te factureren. Oftewel de uren waarin de omzet gerealiseerd wordt.

Kijk in het kader van de productiviteit in uw onderneming eens naar de gemiddelde loonsom in uw bedrijf.

Gemiddelde loonsom
Om de gemiddelde loonsom te berekenen deelt u de loonkosten inclusief 33 procent werkgeverslasten (wettelijke premies, vakantiegeld) door het aantal FTE´s. Houd daarbij ook rekening met uw eigen rol als ondernemer. Vervult u als ondernemer zelf een cheffunctie in uw bedrijf is het belangrijk om die verborgen kosten mee te nemen.

Vergelijk gemiddelde loonsom met productiviteit
Of uw gemiddelde loonsom acceptabel is, hangt af van verschillende factoren. Het is raadzaam om dit getal eens te vergelijken met een aantal bedrijven uit uw branche.

Productiviteit
Productiviteit is de mate waarin uw bedrijf productief is, uitgedrukt in de gerealiseerde omzet gedeeld door het aantal hiervoor benodigde arbeidsuren. De productie of beter, het productie proces, zorgt voor hoeveelheden producten of diensten. Als u veel oudere of ervaren medewerkers in dienst heeft, zal de gemiddelde loonsom ongetwijfeld hoger zijn dan wanneer u met jonge werknemers werkt. Daarom is het belangrijk om de gemiddelde loonsom altijd te zien in relatie tot de productiviteit. Wanneer u met veel ervaren medewerkers werkt, mag u ook betere productiviteitscijfers van uw werknemers verwachten. Is dat niet het geval, dan is de conclusie gerechtvaardigd dat u te duur personeel heeft.
Naar een hogere productiviteit
Veel ondernemers stellen dat zij weinig invloed hebben op de gemiddelde loonsom. Dit is ten dele waar: uw huidige loonkosten zijn in de praktijk lastig te verlagen, maar de omzet verhogen voor een hogere productiviteit is ook een oplossing. Wanneer één van uw medewerkers vertrekt, is het goed om alvaste een plan klaar te hebben. Wanneer uw gemiddelde loonsom aan de hoge kant is, kunt u daar rekening mee houden bij het aannemen van een volgende medewerker die dan ervoor moet zorgen dat uw gemiddelde loonsom omlaag gaat.

Zelf productiviteit berekenen?
U kunt de productiviteit van bedrijf zelf berekenen. Hiervoor zijn verschillende handige tools beschikbaar die u kunt gebruiken als u zich aanmeldt bij de portal Financieel Sterk Ondernemen. Klik hier voor meer informatie en aanmelden. 

 

Zoekt u een ervaren jurist voor een goed advies?
Op zoek naar een ervaren jurist om u te adviseren en begeleiden op het gebied van Ondernemingsrecht of Arbeidsrecht?

Bel naar mr. drs. J.B. Mulder van Groenendaal Juridische Advisering B.V. te Hilversum (T. 06 55331513) of kijk op www.groenendaal.nu

 

Behoefte aan Financiële Informatie, Rekenmodellen, Adviezen en Checklists? 

Meld u dan aan voor de portal Financieel Sterk Ondernemen (FSO)

Speciaal ontwikkeld voor ondernemers, accountants, boekhouders en adviseurs.

Bijvoorbeeld Rekentools om Goodwill te berekenen, Prognoses te maken en Financiële Analyses. 

Maar ook Adviezen en Tips over Financieringsvormen, Financieringsrisico's en Financieel Beheer 


Meld u zich daarom vandaag nog aan voor de portal Financieel Sterk Ondernemen.

Nieuwe gebruikers voor een jaar ontvangen als welkomstgeschenk geheel gratis de
 Software Prognoses en Jaarcijfers (t.w.v. € 79,- excl. BTW, ontwikkeld in samenwerking met accountantskantoor BDO).

Klik hier om u direct aan te melden als gebruiker.

Klik hier voor meer informatie.


 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel behoort tot onze portal Financieel Sterk Ondernemen. Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe rekentools en adviezen.

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.

CD-ROMS
CD-ROM Grip op Financiele Zaken

SOFTWARE
Software Prognoses en Jaarcijfers
Software MKB Kosten Monitor
Software MKB Omzet Monitor

Vergelijkbare artikelen
bepaal de productiviteit van uw werknemers
productiviteit van uw werknemers: is deze productiviteit hoog genoeg?
productiviteit verhoging? waar moet u op letten?

Als nieuwe gebruiker van Financieel Sterk Ondernemen ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.