1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Uren schrijven lastig voor consultants

Werken op uurbasis gebeurt veel in de zakelijke dienstverlening. Toch hebben consultants moeite met uren schrijven. Opdrachtgevers varen hier wel bij. Door de gebrekkige urenregistratie wordt bijna 10 procent van de werkweek niet in rekening gebracht. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Blauw Research.

Om gewerkte uren nauwkeurig te boeken, moeten consultants na iedere activiteit registreren wat ze hebben gedaan en voor welke opdrachtgever. Dat blijkt in de praktijk een lastige zaak. Daarom putten de adviseurs voornamelijk uit hun geheugen: bijna de helft van alle urenschrijvers registreert de gewerkte uren slechts één keer per week of zelfs nog minder vaak.
Bijna tweederde vindt het lastig om activiteiten toe te wijzen aan specifieke projecten of klanten, waardoor de administratie onnauwkeurig wordt. Maar soms kiezen professionals er bewust voor om minder uren te schrijven. Vooral marketingmedewerkers zijn bang om opdrachten aan de concurrentie te verliezen. Als ze alle uren zouden registeren, prijzen zij zich daarmee uit de markt.

40 procent van de consultants heeft behoefte aan heldere instructie vanuit de organisatie. In bijna drie kwart van de organisaties moeten medewerkers uren schrijven. Bij minder dan de helft wordt ook teruggekoppeld of ze het goed hebben gedaan. Deze onduidelijkheid, en het gebrek aan feedback, houdt de onnauwkeurigheid van het urenschrijven in stand.

De portal Financieel Sterk Ondernemen (FSO) bevat vele Rekenmodellen, Stappenplannen, Checklists en op de praktijk gerichte Financiële Informatie. Met name bedoeld voor de non-financials behorend tot het MKB: ondernemers, bedrijfsadviseurs en managers. Klik hier voor meer informatie en aanmelden!

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel behoort tot onze portal Financieel Sterk Ondernemen. Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe rekentools en adviezen.

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.

CD-ROMS
CD-ROM Grip op Financiele Zaken

SOFTWARE
Software Prognoses en Jaarcijfers
Software MKB Kosten Monitor
Software MKB Omzet Monitor

Vergelijkbare artikelen
bereken uw uurtarief/dagtarief op maat
welke declaratiemethode kiest u?
uren schrijven lastig voor consultants
kostprijsberekening: geen bedrijf kan zonder!
kostprijsberekeningen moet iedere ondernemer kunnen maken
maak regelmatig een kostprijsberekening voor een goed rendement
over kostprijs berekening: maak regelmatig een kostprijs berekening
urenregistratie voor uw bedrijf? zo maakt u een goede urenregistratie...
de prijs van uw product of dienst
kostprijs - hoe bepaalt u uw kostprijs?

Als nieuwe gebruiker van Financieel Sterk Ondernemen ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.