1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

BTW afdragen: Zorg voor tijdelijke afdracht BTW

BTW moet u als u BTW-plichtig bent, op tijd afdragen. U dient elke maand de btw die u eventueel moet afdragen tijdig te betalen aan de belastingdienst. Maar het kan wel eens gebeuren dat u dit niet (op tijd) lukt door omstandigheden. Wat zijn dan voor u als ondernemer de gevolgen?

BTW niet op tijd: de boete
Stel dat uw klanten niet op tijd hun facturen betalen. Naast het feit dat u tijdelijk omzet misloopt is het ook zo dat u btw moet afdragen aan de fiscus over geld dat u nog niet hebt ontvangen. Het kan zelfs zo zijn dat u een boete krijgt, hoe hoog deze boete is is afhankelijk van de situatie.
Onmacht van uw kant
Als het niet uw schuld is dat de betaling te laat of niet is gedaan hoeft u geen boete te betalen. Bijvoorbeeld als er sprake is van een fout bij de bank, dit moet u echter wel kunnen aantonen.

Uitstel aanvragen BTW afdracht: de mogelijkheden
Als u het bedrag niet kunt betalen dan kunt u uitstel van betaling aanvragen, dit gaat echter niet zomaar. Alleen in de volgende gevallen kunt u uitstel van betaling aanvragen:
• U hebt een bezwaarschrift ingediend
• U verwacht binnen afzienbare tijd een belastingteruggaaf
• U kunt wegens betalingsproblemen niet betalen

Een verzoek om uitstel van betaling moet u motiveren. In het geval van een belastingteruggaaf moet u inzicht geven in de hoogte daarvan door middel van een berekening. Bij betalingsproblemen dient u een opgaaf te doen van alle openstaande belastingschulden, van uw andere schulden, van uw financiële mogelijkheden en van de zekerheden die u kunt bieden. Uitstel van betaling krijgt u niet zomaar en zeker niet in het geval dat uw klanten te laat betalen. In dat geval kun u het beste de belasting gewoon (deels) betalen.

 

Wilt u fiscaal bijblijven en optimaal profiteren van de vele fiscale regelingen? 


Meld u dan aan als gebruik van de portal Fiscaal Optimaal Ondernemen.


Deze portal Fiscaal Optimaal Ondernemen (FOO) is hét digitale naslagwerk (incl. Fiscale Tools) voor boekhouders, accountants, adviseurs en ondernemers.
 

Wilt u ook dagelijks gebruik maken van de inhoud van deze fiscale portal?
 
Rekentools, bijvoorbeeld voor BTW-correctie op zakenauto, Afschrijvingsberekeningen, Verliesverrekening, Desinvesteringsbijtellingen
 
Checklists, bijvoorbeeld voor Deelnemingsvrijstellingen, Vermogensplanning, Erf- en Schenkbelasting en Uitstel van Belasting betalen
 
Actuele info en naslagwerken, bijvoorbeeld op het gebied van Bedrijfsoverdracht, Pensioen, het inhuren van ZZP' ers en de wet DBA (modelcontracten)


Meld u dan vandaag nog aan als gebruiker!

Als gratis welkomstgeschenk ontvangt u geheel gratis de software Prognoses en Jaarcijfers (Ontwikkeld i.s.m. BDO Accountants, winkelaarde EURO 79,0 excl. BTW).


 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
btw & ondernemers: de belangrijkste zaken rond btw op een rij
btw en korting op uw producten: hoe verwerkt u de btw?
btw afdragen: zorg voor tijdelijke afdracht btw
btw en ondernemen: regeling btw kleine ondernemers
btw terugvragen bij onbetaalde rekeningen
margeregeling en uw bedrijfsauto: voorkom dubbele btw
verzendkosten en btw: hoe zit dat?
hoe vraagt u de btw terug van niet betaalde facturen?
tips over btw en uw factuur
hoe zit het met privegebruik auto en btw?

Orders en Opdrachten binnenhalenCommerciële Tools voor meer Omzet (Zowel Off line als Online)

Helpt u dagelijks met Verkooptools, Verkoopmodellen, Checklists en Stappenplannen op het gebied van Marketing & Sales. Lees meer > ...