1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

De meewerkaftrek: geen beloning maar aftrek voor uw partner

Er zijn verschillende manieren om fiscaal te profiteren van uw in de onderneming meewerkende partner. Tot voor kort was één daarvan, de meewerkaftrek, niet populair. Maar inmiddels kan deze aftrekpost toch weer interessant zijn. 

Reële arbeidsbeloning 
Als uw partner meewerkt in uw onderneming zijn er twee manieren om hier fiscaal van te profiteren. De eerste is de reële arbeidsbeloning. Hierbij krijgt uw partner een beloning voor de verrichte werkzaamheden. Deze inkomsten zijn bij uw partner belast en voor u als ondernemer aftrekbaar.

Meewerkaftrek
De tweede manier is het toepassen van de meewerkaftrek. In dat geval krijgt u als ondernemer een extra aftrekpost en hoeft uw partner niets aan te geven. Deze aftrekpost is een percentage van de winst, afhankelijk van het aantal gewerkte uren.


Waarom reële arbeidsbeloning?
Tariefsvoordeel
Het voordeel van de reële arbeidsbeloning zit hem in het tariefsvoordeel. Indien u als ondernemer een hoger belastingtarief heeft dan uw partner, levert de aftrek van de arbeidsbeloning een groter voordeel op dan de belastingheffing bij de partner kost.

Arbeidskorting
Daarnaast heeft uw partner recht op arbeidskorting. Dit is een extra heffingskorting die in mindering op de te betalen belasting komt.

En voor u?
Om te kunnen berekenen wat het meest voordelig is, zal gekeken moeten worden naar alle fiscaal relevante omstandigheden. Zo kan het bovenstaande ook effect hebben op de hoogte van bijvoorbeeld de ondernemersaftrek of de hypotheekrenteaftrek.
 

Wilt u fiscaal bijblijven en optimaal profiteren van de vele fiscale regelingen? 


Meld u dan aan als gebruiker van de portal Fiscaal Optimaal Ondernemen.


Deze portal Fiscaal Optimaal Ondernemen (FOO) is hét digitale naslagwerk (incl. Fiscale Tools) voor boekhouders, accountants, adviseurs en ondernemers.
 

Wilt u ook dagelijks gebruik maken van de inhoud van deze fiscale portal?
 
Rekentools, bijvoorbeeld voor BTW-correctie op zakenauto, Afschrijvingsberekeningen, Verliesverrekening, Desinvesteringsbijtellingen
 
Checklists, bijvoorbeeld voor Deelnemingsvrijstellingen, Vermogensplanning, Erf- en Schenkbelasting en Uitstel van Belasting betalen
 
Actuele info en naslagwerken, bijvoorbeeld op het gebied van Bedrijfsoverdracht, Pensioen, het inhuren van ZZP' ers en de wet DBA (modelcontracten)


Meld u dan vandaag nog aan als gebruiker!

Als gratis welkomstgeschenk ontvangt u geheel gratis de software Prognoses en Jaarcijfers (Ontwikkeld i.s.m. BDO Accountants, winkelaarde EURO 79,0 excl. BTW).

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
kosten rechtsbijstand bij ontslag voor uw werknemer niet aftrekbaar
bedrijfskosten: welke bedrijfskosten zijn fiscaal aftrekbaar?
kosten praktijkruimte opvoeren als bedrijfskosten?
de meewerkaftrek: geen beloning maar aftrek voor uw partner
kostenmaatschap: samenwerken via kostenmaatschap kent zowel voordelen als nadelen
afschrijving - wat moet u weten over afschrijving

Orders en Opdrachten binnenhalenCommerciële Tools voor meer Omzet (Zowel Off line als Online)

Helpt u dagelijks met Verkooptools, Verkoopmodellen, Checklists en Stappenplannen op het gebied van Marketing & Sales. Lees meer > ...