1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Werkkapitaal Financiering: FinanciŽle Oplossing voor uw bedrijf?

Binnen uw onderneming kan er soms behoefte zijn aan (extra) financiële armslag. De liquiditeit van een onderneming hangt sterk samen met de betalingen van de debiteuren en de hoogte van de voorraad grondstoffen en (handels-) goederen. Terwijl een groeiende onderneming gezond is, kan het toch problemen krijgen met de liquiditeit. Er zijn diverse manieren om de liquiditeitsproblematiek aan te pakken. Wat de juiste wijze is, is afhankelijk van diverse factoren. Werkkapitaalfinanciering die flexibel meegroeit met uw omzet kan een goede oplossing zijn.

Wat is werkkapitaalfinanciering? 
Werkkapitaalfinanciering is een vorm van bedrijfskrediet op basis van onderpanden zoals debiteuren en voorraden. Het is een flexibele financieringsvorm waarmee u maximale liquiditeiten kunt vrijmaken op basis van uw actuele omzet ten behoeve van uw financieringsbehoefte. Dit in tegenstelling tot kredietvormen waarbij de nadruk ligt op historische cijfers zoals balansratios. Bij debiteurenfinanciering kunt u vrijwel onmiddellijk na facturatie beschikken over 70 tot 90 procent van het factuurbedrag. 


Voordeel werkkapitaal financiering
Een voordeel van werkkapitaalfinanciering is dat meestal een hoger percentage van de onderliggende waarde gefinancierd kan worden dan mogelijk zou zijn bij een bancair rekening-courant krediet. Dit is mogelijk doordat de betaalstromen door de financierder van werkkapitaal periodiek of op dagbasis worden gevolgd. Bovendien is de inbreng van eigen middelen (pand, inventaris, etc.) niet nodig, zodat uw omzetgroei optimaal wordt ondersteund.
Deze flexibele financieringsvorm voldoet aan een van de belangrijkste kredietregels, dat kortlopende bezittingen worden gebruikt voor kortlopende schulden.
Werkkapitaal financiering met debiteurenbeheer
Werkkapitaal financiering met debiteurenbeheer werkt als volgt. De klant verpandt zijn vorderingen op debiteuren, waardoor deze met werkkapitaalfinanciering kunnen worden gefinancierd. Daarnaast worden deze vorderingen voor de klant geïnd. Dit is een doorlopend proces; heeft de klant nieuwe facturen, dan verpandt hij deze weer, financiering vindt weer plaats, etc. Zo beschikt de klant steeds over een ruime liquiditeit en worden de debiteuren correct en vakkundig beheerd.

Wanneer is werkkapitaalfinanciering iets voor uw bedrijf?
Werkkapitaalfinanciering is interessant voor alle bedrijven die werken met een inkoop- of investeringstraject, alvorens ze kunnen verkopen. Dit kunnen zowel handels- en productiebedrijven zijn, maar ook voor dienstverlenende bedrijven is het in beginsel geschikt. Het is een flexibele financieringsvorm waarbij de kredietruimte automatisch meegroeit met de activiteiten en de omzet, doordat geld dat vastzit in voorraden en/of debiteuren, onmiddellijk liquide kan worden gemaakt.

Meer weten over Werkkapitaal Financiering?
Wilt u meer weten over Werkkapitaal Financiering, voorfinanciering, financieringsvormen en gebruik maken van de vele Rekenmodellen om een financieringsplan mee te maken? Klik dan hier voor meer informatie over Financieel Sterk Ondernemen (FSO). U kunt zich hier aanmelden als gebruiker.
 

Zoekt u een ervaren jurist voor een goed advies?
Op zoek naar een ervaren jurist om u te adviseren en begeleiden op het gebied van Ondernemingsrecht of Arbeidsrecht?

Bel naar mr. drs. J.B. Mulder van Groenendaal Juridische Advisering B.V. te Hilversum (T. 06 55331513) of kijk op www.groenendaal.nu

 

Behoefte aan Financiële Informatie, Rekenmodellen, Adviezen en Checklists? 

Meld u dan aan voor de portal Financieel Sterk Ondernemen (FSO)

Speciaal ontwikkeld voor ondernemers, accountants, boekhouders en adviseurs.

Bijvoorbeeld Rekentools om Goodwill te berekenen, Prognoses te maken en Financiële Analyses. 

Maar ook Adviezen en Tips over Financieringsvormen, Financieringsrisico's en Financieel Beheer 


Meld u zich daarom vandaag nog aan voor de portal Financieel Sterk Ondernemen.

Nieuwe gebruikers voor een jaar ontvangen als welkomstgeschenk geheel gratis de
 Software Prognoses en Jaarcijfers (t.w.v. € 79,- excl. BTW, ontwikkeld in samenwerking met accountantskantoor BDO).

Klik hier om u direct aan te melden als gebruiker.

Klik hier voor meer informatie.

 

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel behoort tot onze portal Financieel Sterk Ondernemen. Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe rekentools en adviezen.

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.

CD-ROMS
CD-ROM Grip op Financiele Zaken

SOFTWARE
Software Prognoses en Jaarcijfers
Software MKB Kosten Monitor
Software MKB Omzet Monitor

Vergelijkbare artikelen
laatste kans starters als bank financieringsaanvraag afwijst
welke subsidies zijn er voor ondernemers?
kapitaal voor snelgroeiend bedrijf
zelfstandigenfonds voor zzp ers
financiŽle hulp bij een snelle groei van uw bedrijf
goede perspectieven en toch geen bankkrediet?
uitdagerskrediet voor u in het verschiet?
uw ondernemingsvorm moet passen bij de optimale financiering
aandachtspunten bij een kredietaanvraag
alle financieringsmogelijkheden op een rij...

Als nieuwe gebruiker van Financieel Sterk Ondernemen ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde Ä 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.